Menu

Am aflat ca domeniul culinar tine de iubirea de a gati, de munca de zi cu zi, de o echipa cu care sa lucrezi bine, de calitatile de manager, de dorinta de a invata iar si iar, de creativitate si de pasiune. Ne-au spus pana acum povestile lor 5 Chefi cunoscuti iar acum #ChefsStories continua cu implicarea ta!

02:59

Ce apreciaza la echipa lor? Cum au ajuns chefi cunoscuti? Cati ani de experienta stau in spatele carierei lor? Ce conteaza la un preparat? In primele 5 episoade Chefs Stories am adunat povestile a 5 bucatari profesionisti care au cumulat peste 100 de ani de experienta culinara.

 

  • Am fost impresionati de dedicarea unui chef ce a lasat cariera in invatamant pentru prima ei dragoste, bucataria. 
  • Am descoperit povestea unui chef care a gatit pentru toti presedintii Romaniei. 
De multe ori raman in bucatarie, dupa terminarea programului, si experimentez. Si nu obosesc. Si nu imi dau seama cand trece timpul. Imi da energie, imi da satisfactie aceasta meserie.
  • Am aflat ca uneori, pasiunea te impinge sa ajungi in toate colturile lumii pentru a invata secretele culinare ale zonei. Si, chiar, uneori, dragostea de bucatarie e mai mare decat faptul ca nu ai curent electric sa gatesti! 
  • Am aflat secretele neurogastronomiei si multe alte pasiuni.
Trebuie sa ne dezvoltam si pe parte manageriala, sa invatam cum conducem bucatarii, cum pregatim oamenii care raman in subordine. Nu mai vorbim despre siguranta alimentara, despre a face bugetul pe departament. Si asta vine dupa ce am trecut prin toate stagiile, dupa ce stapanim tehnicile de gatit.
  • Am aflat ca pasiunea de a gati te face sa uiti ca stai de o zi intreaga in bucatarie. Ba chiar te face sa inventezi noi concepte de a atrage clientii in restaurant.
  • Am aflat ca libertatea de a-ti cultiva creativitatea, relatiile profesionale de colaborare, perserverenta de a exersa si experimenta mereu noi gusturi, dorinta de a invata mereu si exprimarea creativitatii, precum si ceea ce isi doresc clientii, toate se imbina in felul in care se lucreaza intr-o bucatarie.
Consider creativitatea ca fiind esentiala. Bucataria este compusa din oameni, iar oamenii au nevoie sa isi exprime creativitatea, touch-ul!
  • Am aflat ca uneori pasiunea te impinge sa ”furi meserie” si sa devii bucatar, desi erai pregatit sa fii patiser. 
  • Am aflat ce se intampla pe parcursul a peste 25 de ani de experienta in bucatarie si cum arata evolutia unui chef de renume.
Cand te poti numi bucatar profesionist? Cand stii sa gatesti si fara o reteta dar gustul sa-ti iasa, si preparatul, la fel, tot timpul… cand prepari o reteta fara reteta.
  • Am aflat ca uneori, sansa si abilitatea de a nu rata oportunitatile conteaza, de la un chef ce a lasat meseria de pompier si a inceput sa gateasca in bucataria Marriott.
  • Am descoperit ca nu ar putea sa lucreze intr-o echipa din care lipsesc: energia pozitiva, pasiunea pentru meserie, placerea de a gati, atentia la produse, respectul pentru resurse, gatitul cu inima, zambetul.
Atunci, intr-o bucatarie mare, profesionista, a fost un soc, intrucat nu stiam ce se intampla cand gatesti pentru sute de persoane si tu nu ai experienta. Ma gandesc ca daca am rezistat inseamna ca mi-a placut.

Esti bucatar profesionist sau te gandesti sa alegi aceasta cariera? Lasa povestile #ChefsStories sa te inspire! Daca nu ai vazut inca povestile celor mai cunoscuti chefi, nu rata aceasta experienta si aboneaza-te la newsletterul comunitatii Chefs for Chefs! 

Nu rata episoadele CHEFS STORIES!

Asigura-te ca esti abonat la newsletter si primesti nu numai urmatoarele episoade CHEFS STORIES, dar si inspiratie, retete si evenimentele comunitatii.

ABONEAZA-TE AICI
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu