Menu

Angajamentul nostru pentru ambalaje sustenabile

angajamentul nostru pentru ambalaje sustenabile

În calitate de companie de bunuri de consum, avem o responsabilitate clară în ceea ce priveşte rolul nostru. Ne numărăm printre mărcile, distribuitorii şi companiile de ambalaje în creştere care îşi asumă angajamente în ceea ce priveşte ambalajele sustenabile.

Dar sunt necesare mai multe acţiuni pentru a atinge un volum normal de plastic reutilizabil, reciclabil şi compostabil. Şi avem nevoie şi de ajutorul vostru!

La fel ca sigla „please recycle”, fiecare produs Unilever Food Solutions este prevăzut cu instrucţiuni clare pe ambalaj privind modul de tratare a fiecărei componente a ambalajului după utilizare.

Puteţi întreprinde diferite acţiuni pentru fiecare componentă a ambalajelor: reutilizare; reciclare; sau eliminare ecologică. Fiecare dintre aceste acţiuni este clar marcată cu o pictogramă, conform descrierii de mai jos.

Consultaţi eticheta de pe ambalaj pentru a vedea ce acţiune trebuie să întreprindeţi

Reutilizare

Reutilizare

Puteţi găsi o bună utilizare pentru recipientul golit reumplându-l sau utilizându-l pentru a depozita altceva.

Reciclare

Reciclare

Aşezaţi ambalajul utilizat în coşul sau bancul de reciclare corespunzător - a se vedea mai jos pentru mai multe informaţii despre unităţile de reciclare din România.

Eliminare ecologică

Eliminare ecologică

Aşezaţi ambalajul utilizat în coş.

 

Activitatea noastră cu operatorii pentru a promova reciclarea

Deşeurile de plastic sunt astăzi, după cum ştim cu toţii, una dintre cele mai mari provocări ecologice la nivel global. Până acum, s-au creat peste 8,3 miliarde de tone de plastic, iar cea mai mare parte a fost aruncată la coş (sursă: Science Daily).

Dacă ritmul actual se păstrează, 12 miliarde de tone vor ajunge la groapa de gunoi sau în mediul natural până în 2050. Această perspectivă nu este sustenabilă şi necesită luarea unor măsuri.

Colectarea şi sortarea materialelor reciclabile joacă un rol important în garantarea reutilizării lor.

Obiectivul nostru este să promovăm reciclarea în rândul operatorilor şi, în acelaşi timp, să creştem gradul de conştientizare la nivelul Guvernului şi al ONG-urilor. Avem în derulare o serie de proiecte care încurajează persoanele să recicleze mai mult şi să contribuie la transformarea reciclării într-un obicei pe viaţă.

Pentru mai multe informaţii despre angajamentele asumate prin Planul privind un mod de a trăi sustenabil al Unilever, consultaţi secţiunea Despre noi.

Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu