Hot dog-ul este servit de cele mai multe ori impreuna cu condimente proaspete si creative. Uite cateva idei de asocieri culinare:

Restaurante precum Bubbledogs in Londra, The Fat Dog in Amsterdam sau Allium in Chicaho fac o arta din pregatirea hot dog-ului. Carnatul poate fi din porc sau vita, dar si din iepure, rata afumata, homar si carnat de sange. Pe langa umplutura, poti adauga toppinguri proaspete si creative. Cu toate ca hot dogul este originar din America, acesta s-a raspandit in intreaga lume. Mai jos am cautat cateva sugestii de retete traditionale:

 

Hot dog-ul japonez

Ofera-i hot dog-ului tau o influenta japoneza prin maioneza condimentata cu wasabi, ghimbir murat si o ploaie de alge nori crocante. 

Hot dog-ul chinezesc

Foloseste un mustar puternic, amesteca cu sos hoisin si ghimbir proaspat razuit. Serveste amestecul pe un carnat impreuna cu castravete murat si muguri crocanti de fasole. 

Hot dog-ul iute

Prepara un chutney de mango dulce-acrisor cu sos de coriandru si menta cu ardei iuti verzi. La sfarsit, presara alune prajite deasupra. 

 

Hot dog-ul oriental

Un dressing de iaurt si tahini cu arome de nuca, o varza rosie murata cu seminte de chimen, impreuna cu naut prajit crocant, fac o reteta perfecta de hot dog oriental. 

Hot dog-ul frantuzesc

Pentru varianta franceza sofisticata, faramita branza proaspata de capra, iar pe deasupra un confit de ceapa rosie. Acopera cu varza de Bruxelles prajita, taiata subtire. 

 

Hot dog-ul italienesc

Serveste hot dog-ul italian cu mozzarella topita, compot de rosii condimentate si sunca de Parma prajita crocant.