Aripioare de pui barbeque si orez cu ghimbir si susan
Un preparat usor ce poate fi servit la masa de pranz cat si la cina, inlocuind garnitura de orez cu salata de legume sau legume coapte la gratar.

Ingrediente
Aripioare de pui barbeque si orez cu ghimbir si susan
−
+
€0.0
Pentru marinada
Knorr Condimente pentru Pui
/g
30.0 g
0%

Poate contine susan si derivate din susan
Poate contine cereale care contin gluten
Usturoi
/g
20.0 g
0%
Cidru de mere
/ml
200.0 ml
0%
Pentru carne
Aripioare de pui
/kg
2.5 kg
0%
Pentru orez
Unt
/g
150.0 g
0%
Ghimbir
/g
25.0 g
0%
Praz
/g
150.0 g
0%
Orez basmati
/g
40.0 g
0%
Seminte de susan
/g
50.0 g
0%
Ulei de susan
/ml
50.0 ml
0%
Pentru servire
/
Pentru marinada
-
Usturoi 20.0 g
-
Cidru de mere 200.0 ml
Pentru carne
-
Aripioare de pui 2.5 kg
Pentru orez
-
Unt 150.0 g
-
Ghimbir 25.0 g
-
Praz 150.0 g
-
Orez basmati 40.0 g
-
Seminte de susan 50.0 g
-
Ulei de susan 50.0 ml
Pentru servire
Mod de preparare
-
Pentru marinada
- Macina fin Knorr Professional Condimente pentru pui cu ajutorul unei rasnite sau a unui robot de bucatarie, toaca fin usturoiul si amesteca-le impreuna cu cidru de mere si Hellmann’s Sos Barbeque, si toarna-le intr-o punga mare de vidat. Adauga aripioarele de pui, scoate aerul din punga si inchide. Introdu punga in frigider pentru minim 2 ore, pana la 12 ore. Gateste apoi sous-vide la o temperatura de 65.5°C, timp de 1 ora.
-
Pentru carne
- Incinge gratarul cu gaz la foc mediu spre mare. Daca folosesti un gratar cu carbuni, incinge carbunii pana cand devin rosiatici si sunt acoperiti de cenusa alba. Curata gratarul inainte de a aseza aripioarele.
- Scoate aripioarele din punga vidata sterge-le si frige-le pe ambele parti, aproximativ 2 minute pe fiecare parte, la foc direct. Unge aripioarele cu marinada obtinuta inainte de a le intoarce si mentine la foc indirect, timp de 8-10 minute (gratarul sa fie ridicat la 10-12 cm deasupra carbunilor).
-
Pentru orez
- Incinge untul intr-o cratita adanca, la foc mediu. Adauga ghimbirul si prazul tocate marunt, soteaza aproximativ 2 minute. Adauga orezul si soteaza usor, amestecand constant, pana ce dezvolta o aroma de nuca, aproximativ 1 minut.
- Adauga apoi supa de pui pregatita din Knorr Bulion Lichid Pui si apa fierbinte (20 g la 1 litru apa), redu focul la minim, acopera si fierbe pana cand lichidul e absorbit de orez.
- Separa orezul cu ajutorul unei furculite, adauga semintele de susan usor prajite si uleiul de susan. Amesteca pentru a incorpora uleiul si susanul in orez. Tine la cald pana in momentul servirii.
-
Pentru servire
Foloseste Hellmann's Sos Barbeque pentru servire.