Aripioare de pui Teriyaki
Dulceata si aroma sosului Teriyaki confera obisnuitelor aripioare de pui o amplificare a gustului. In acest video, Chef Evert ne arata cum putem adauga o aroma japoneza unui snack specific de pub.

Ingrediente
Pentru marinada
-
Lemon grass 100 g
-
Ghimbir 120 g
-
Miere 40 g
-
Piper
Pentru aripioarele de pui
-
Aripioare de pui 50 buc
Pentru ornare
-
Ardei iute
-
Ceapa verde
-
Seminte de susan
Mod de preparare
-
Pentru marinada
- Zdrobeste si taie tulpinile de lemon grass.
- Pregateste ghimbirul si usturoiul pasta.
- Amesteca lemon gras-ul taiat, pasta de ghimbir si usturoi, sosul Teriyaki, mierea de albine.
- Asezoneaza cu piper negru, proaspat macinat.
-
Pentru aripioarele de pui
- Marineaza aripioarele de pui cu ingredientele pregatite, timp de 2 ore.
- Aranjeaza aripioarele de pui pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Toarna peste aripioare marinada ramasa.
- Coace aripioarele in cuptor timp de 35 de minute la o temperatura de 175 grade Celsius
-
Pentru ornare
- Aranjeaza pe un platou sau farfurie si orneaza cu sos Teriyaki, felii de ceapa verde, artei iute taiat marunt si seminte de susan prajite.