+

Pentru preparat

  • Fileuri de salau cu piele 8.0 buc
  • Somon proaspat 100.0 g
  • Creveti proaspeti, curatati 100.0 g
  • Knorr Piure de cartofi cu lapte 150.0 g
  • Unt 150.0 g
  • Rama Cremefine Profi 15% 200.0 ml
  • Ardei kapia pentru copt 2.0 buc
  • Dovlecel 1.0 buc
  • Zuchinni 1.0 buc
  • Morcov 1.0 buc
  • Legatura de patrunjel 1.0 buc
  • Crenguta cimbrisor 2.0 buc
  • Oua 4.0 buc
  • Cubulete bacon 100.0 g
  • Legatura marar 1.0 buc
  • Ulei de masline 200.0 ml
  • Sare si piper
  • Boia dulce afumata
  • Knorr Bulion Lichid de Crustacee 20.0 ml
  1. Pentru preparat

    • Curata, eviscereaza si fileteaza pestele. Taie cubulete fileul de somon fara piele. Taie cuburi din fileul de salau ramas.Taie cuburi crevetii decorticati, pastreaza 4 creveti intregi pentru pregatirea farfuriei.
    • Intr-un blender profesional pregateste o pasta din fileul de salau , adauga un ou intreg si albusul de la un ou, putin patrunjel si marar tocat, sare si piper . Scoate din bol amesteca cu cuburile de creveti decorticati si pastreaza pentru balotina de salau.
    • In acelasi vas al blenderului profesional, pregateste o pasta din cuburile de file de somon, un ou intreg si albusul de la un ou, sare, piper si putina boia afumata. Scoate pasta din bol si pastreaza pentru balotina de peste.
    • Pregateste balotina : pe o folie de plastic alimentar aseaza un file de salau cu pielea in jos, peste pune pasta de salau si creveti, intinde si uniformizeaza de dimensiunea fileului, peste adauga pasta de somon, intinde si uniformizeaza, inchide cu fileul de salau cu pielea in sus, ruleaza strans balotina in folia de prospetime. Repeta procesul pentru celelalte.
    • Asaza-le pe o tava GN tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptorul preincalzit la 135-140 de grade Celsius timp de 25-30 de minute.
    • Cu ajutorul unei forme de inox semisfera pregateste din dovlecel, zuchinni si morcov, noisettes de legume. Taie marunt mararul si patrunjelul verde.
    • Coace pe o tava tapetata cu hartie de copt ardeiul kapia, introdu in cuptorul preincalzit la o temperatura de 190 de grade Celsius timp de 25 de minute. Scoate tava si presara sare peste ardeiul copt. Curata ardeii de pielita si seminte, taie cuburi mici.
    • Soteaza in putin ulei de masline cuburile de bacon, adauga ardeiul copt cubulete, asezoneaza cu boia afumata. Tine la cald.
    • Pune la fiert legumele noisettes in apa cu sare, fierbele pana se inmoaie pe jumatate. Scoate legumele si soteaza-le in ulei de masline si putin unt, adauga crengute de cimbru, marar si patrunjel tocat marunt. Asezoneaza cu sare si piper macinat.
    • Pregateste un piure de cartofi din Knorr Piure de cartofi cu lapte si apa fierbinte, amesteca usor pentru hidratare, adauga cateva felii de unt si amesteca pana devine pufos si catifelat.
    • Pregateste sosul de crustacee si mustar : intr-o tigaie soteuza adauga smantana, Knorr Bulion lichid de crustacee, felii de unt si fierbe la foc mediu timp de 2-3 minute. Asezoneaza cu mustar, sare si piper. Fierbe pana ce capata consitenta dorita.
    • Soteaza creveti intregi in ulei de masline si putin unt, adauga putin patrunjel si marar tocat marunt. Asezoneaza cu sare si piper. Tine la cald.
    • Monteaza preparatul pe o farfurie plata : quenelle de piure de cartofi alternat cu bacon si ardei copt, peste balotina de salau, alaturi noisette de legume cu verdeturi si deasupra sos crema de crustacee cu mustar si decor de microplante frunze de macris.