Ingrediente
Pentru orzul perlat
-
ulei de masline
-
Ceapa salota, tocata 40.0 g
-
Pasta de usturoi 5.0 g
-
Orz perlat, fierbere rapida 200.0 g
-
Vin alb 100.0 ml
-
Parmezan 90.0 g
Pentru bibilica
-
Pipet de bibilica 5.0 buc
-
sare si piper
-
Unt clarificat 30.0 g
-
Vin de Malaga 250.0 ml
-
Sos friptura de pui 250.0 g
Pentru garnitura
-
Morcovi tineri 600.0 g
Pentru plating
-
Microplante
-
Pesmet paine integrala 10.0 g
Mod de preparare
-
Pentru orzul perlat
- Aduceti un litru de apa la fiert si adaugati Knorr Professional Bulion Lichid de Pui.
- Se incalzeste uleiul de masline si se prajeste usor ceapasi usturoiul.
- Adaugati orzul perlat si prajiti-l usor timp de doua minute.
- Adaugati vinul alb si supa clara de puisi amestecati usor pana cand da in clocot.
- Se pune un capac si se da la cuptor pentru aproximativ 35 de minute la 185°C.
- Se adauga parmezanul.
-
Pentru bibilica
- Se condimenteaza fileurile cu sare si piper si se prajesc in unt.
- Deglasam tigaia cu vin de malaga si amestecam.
- Adaugati sosul si aduceti la fierbere.
- Reduceti sosul dupa gust.
-
Pentru garnitura
- Spalati si curatati morcovii.
- Se blanseaza morcovii separat unul de celalalt pana cand sunt al dente si se asezoneaza dupa gust.
-
Pentru plating
- Impartiti risottoul de orz perlat in farfurii.
- Taiati fileurile de bibilica si asezati-le in farfurii.
- Montati morcovii si decorati cu microplante si pesmet.
- Adaugati sos Malaga.