Menu

Ingrediente

+

Pentru brownies cu nuca

  • Ciocolata neagra 240.0 g
  • Unt nesarat 150.0 g
  • Oua 2.0 buc
  • Zahar pudra 175.0 g
  • Cacao pudra 70% 20.0 g
  • Praf de copt 5.0 g
  • Faina 60.0 g
  • Nuci 100.0 g
  • Ciocolata cu lapte 100.0 g

Pentru crema de vanilie

  • Baton de vanilie 1.0 buc
  • Zahar pudra 40.0 g
  • Lapte 3.5% grasime 180.0 ml
  • Smantana lichida 30% grasime 300.0 ml
  • Galbenus de ou 3.0 buc
  • Amidon alimentar 15.0 g

Pentru servire

  • Inghetata Algida capsune 1.0 cupa
  • Flori comestibile
  • Capsuni

Gandeste-te la delicii cu ciocolata neagra, amaruie, picanta sau alba. Adauga inghetata si obtine un mix incantator pentru orice ocazie!

...

Mod de preparare

  1. Pentru brownies cu nuca

    • Incalzeste cuptorul la 180 C. Intr-un bol topeste ciocolata neagra impreuna cu untul, la bain-marie. Amesteca in mod constant pana cand se topeste complet, apoi lasa la temperat.
    • Bate ouale si zaharul cu ajutorul mixerului, pana se dubleaza volumul compozitiei. Amesteca apoi cu mixul de ciocolata.
    • Incorporeaza si amesteca usor restul ingredientelor in compozitia de ciocolata. Asaza hartie pentru copt intr-o tava si transfera intregul aluat.
    • Gateste in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 de minute. Verifica aluatul prin apasarea unui bat de cocktail sau a unei scobitori. Blatul ar trebui sa fie usor umed. Scoate tava din cuptor si lasa compozitia la racit, pune-o apoi in frigider peste noapte.
  2. Pentru crema de vanilie

    • Despica in doua parti un baton de vanilie, pune la fiert impreuna cu laptele si 120 ml smanatana lichida. Lasa pe foc pana cand compozitia atinge punctul de fierbere, apoi lasa la temperat 15 minute si scoate vanilia.
    • Bate galbenusurile, zaharul si amidonul cu putin din amestecul de vanilie.
    • Pune din nou pe foc mediu crema de vanilie, fara sa depasesti temperatura de 85 C.
    • Adauga amestecul de oua in crema de vanilie si fierbe la temperatura constanta de 85 C pana cand se ingroasa compozitia.
    • Separat, bate 180 ml de smantana lichida, rece, pana cand obtii o textura cremoasa si amesteca impreuna cu mixul de vanilie.
  3. Pentru servire

    • Serveste impreuna cu o cupa de inghetata cu capsuni si optional poti orna farfuria cu flori comestibile si cu capsuni.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu