+

Pentru brownies cu nuca

  • Ciocolata neagra 240 g
  • Unt nesarat 150 g
  • Oua 2 buc
  • Zahar pudra 175 g
  • Cacao pudra 70% 20 g
  • Praf de copt 5 g
  • Faina 60 g
  • Nuci 100 g
  • Ciocolata cu lapte 100 g

Pentru crema de vanilie

Pentru servire

  • Inghetata Algida capsune 1 cupa
  • Flori comestibile
  • Capsuni
  1. Pentru brownies cu nuca

    • Incalzeste cuptorul la 180 C. Intr-un bol topeste ciocolata neagra impreuna cu untul, la bain-marie. Amesteca in mod constant pana cand se topeste complet, apoi lasa la temperat.
    • Bate ouale si zaharul cu ajutorul mixerului, pana se dubleaza volumul compozitiei. Amesteca apoi cu mixul de ciocolata.
    • Incorporeaza si amesteca usor restul ingredientelor in compozitia de ciocolata. Asaza hartie pentru copt intr-o tava si transfera intregul aluat.
    • Gateste in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 de minute. Verifica aluatul prin apasarea unui bat de cocktail sau a unei scobitori. Blatul ar trebui sa fie usor umed. Scoate tava din cuptor si lasa compozitia la racit, pune-o apoi in frigider peste noapte.
  2. Pentru crema de vanilie

    • Despica in doua parti un baton de vanilie, pune la fiert impreuna cu laptele si 120 ml Rama Cremefine 31% multiple aplicatii. Lasa pe foc pana cand compozitia atinge punctul de fierbere, apoi lasa la temperat 15 minute si scoate vanilia.
    • Bate galbenusurile, zaharul si amidonul cu putin din amestecul de vanilie.
    • Pune din nou pe foc mediu crema de vanilie, fara sa depasesti temperatura de 85 C.
    • Adauga amestecul de oua in crema de vanilie si fierbe la temperatura constanta de 85 C pana cand se ingroasa compozitia.
    • Separat, bate 180 ml Rama Cremefine 31% multiple aplicatii, rece, pana cand obtii o textura cremoasa si amesteca impreuna cu mixul de vanilie.
  3. Pentru servire

    • Serveste impreuna cu o cupa de inghetata cu capsuni si optional poti orna farfuria cu flori comestibile si cu capsuni.

+