Ingrediente
Pentru chiftea
-
Carne tocata vita 150.0 g
-
Branza cheddar 30.0 g
Pentru bacon si legume
-
Rosii 40.0 g
-
Bacon 20.0 g
-
Ceapa rosie 20.0 g
-
Chifla 1.0 buc
-
Salata verde 10.0 g
Pentru cartofi
-
Cartofi noi 200.0 g
-
Ulei 300.0 ml
-
Marar verde 10.0 g
Pentru montaj
-
Castraveti murati 20.0 g
Mod de preparare
-
Pentru chiftea
- Formeaza o sfera din carnea tocata si apoi aplatizeaz-o pana ajunge la grosimea de 2-2.5 cm.
- Incinge gratarul, plita sau tigaie cu striatii si unge cu ulei inainte de a aseza ingredientele pentru gatit.
- Asaza chifteaua de carne, fara sa prezezi, pentru a nu pierde din lichid, acesta fiind important pentru gustul final al burgerului.
- Lasa carnea pe fiecare parte pana se desprinde singura de pe suprafata de gatire.
- Cand intorci chifteaua de pe o parte pe cealalta, pune peste aceasta felia de cascaval.
-
Pentru bacon si legume
- Spala rosiile si taie-le in felii subtiri.
- Desfa salata verde frunz cu frunza, acopera-le cu apa rece si putin otet. Spala fiecare frunza si scurge-le de apa.
- Curata ceapa rosie, taie rondele de 3-4 mm si pune-le pe plita incinsa.
- Feliaza baconul si pune-l la prajit.
- Taie chifla pe jumatate si pune cele doua jumatati pe locul unde a fost prajit burgerul.
-
Pentru cartofi
- Prajeste in ulei incins cartofii noi, scurge-i de ulei si asezoneaza-i cu marar taiat marunt si Knorr Grill.
-
Pentru montaj
- Pe partea de jos a chiflei adauga Hellmann’s Sos Barbecue, frunza de salata verde si chifteaua de carne.
- Peste chifteaua de carne adauga felia de bacon, feliile de rosii, feliile de castravete murat si rondelele de ceapa prajita.