+

Pentru burger ossobuco

  • Morcovi 1 buc
  • ceapa mare 1 buc
  • Tulpina de telina Apio 2 buc
  • Ulei de masline 45 ml
  • Capatana de usturoi 3 buc
  • Rasol de vita 2 kg
  • Supa clara de pui 2.5 l
  • Vin alb 200 ml
  • Sare 5 g
  • Piper

Pentru rosiile deshidratate la cuptor

  • rosii prunisoare 5 buc
  • Ulei de masline
  • Sare

Pentru maioneza gremolata

  • Patrunjel verde frunze 10 g
  • Capatana de usturoi
  • Suc de lamaie 5 ml
  • Coaja de lamaie 15 g
  • Piper

Pentru sosul de rosii

  • rosii inima de bou 2 buc
  • Ceapa salota 1 buc
  • otet de vin rosu 20 ml
  • masline negre 30 g

Inainte de servire

  • chifle pentru burgeri 10 buc
  • frunze de salata 10 buc
  • frunze de busuioc 15 g
  1. Pentru burger ossobuco

    • Toaca morvocul, ceapa, telina si usturoiul. Prajeste-le la foc mic in ulei de masline si adauga carnea. Inabusa cu vin si supa de pui. Tine carnea la o temperatura mica pana cand devine foarte frageda – aproximativ 2 ore si jumatate sau 3 ore.
    • Pune carnea in forme rotunde cand este calda. Las-o sa se raceasca: in felul acesta gelatina din carne se va intari, iar burgerul isi va mentine forma.
  2. Pentru rosiile deshidratate la cuptor

    • Taie in doua prunisoarele, stropeste-te cu ulei de masline si presara sare si piper.
    • Usuca-le in cuptor la o temperatura mica.
  3. Pentru maioneza gremolata

    • Toaca patrunjelul foarte fin impreuna cu usturoiul si adauga-le la maioneza.
    • Adauga coaja de lamiae, zeama de lamaie si piper negru.
  4. Pentru sosul de rosii

    • Taie rosiile cubulete, eliminand interiorul cu seminte.
    • Toaca ceapa.
    • Amesteca rosiile si ceapa cu otetul, sarea, maslinele si uleiul de masline si piperul.
  5. Inainte de servire

    • Presara sare si piper pe chifle si prajeste-le la temperatura mare pana devin crocante.
    • Feliaza chiflele, unge-le cu unt si pune-le pe un gratar, cu fetele exterioare in jos.
    • Asambleaza burgerul: pune carnea pe o frunza de salata verde. Adauga o lingura din sosul de rosii si cate o rosie deshidratata la fiecare burger.
    • Pune la sfarsit maioneza gremolata si orneaza cu frunze proaspete de busuioc.
+