Burger ossobuco cu maioneza gremolata si sos de rosii
O abordare sofisticata si creativa a hamburgerului traditional, aceasta reteta ii apartine chef-ului olandez Unilever Anne Zantinge. El inabusa cotletul de vitel si il preseaza apoi intr-o forma rotunda, facand astfel un adevarat burger gourmet.

Ingrediente
Burger ossobuco cu maioneza gremolata si sos de rosii
−
+
€0.0
Pentru burger ossobuco
Morcovi
/buc
1.0 buc
0%
ceapa mare
/buc
1.0 buc
0%
Tulpina de telina Apio
/buc
2.0 buc
0%
Ulei de masline
/ml
45.0 ml
0%
Capatana de usturoi
/buc
3.0 buc
0%
Rasol de vita
/kg
2.0 kg
0%
Supa clara de pui
/l
2.5 l
0%
Vin alb
/ml
200.0 ml
0%
Sare
/g
5.0 g
0%
Piper
/g
0.0 g
0%
Pentru rosiile deshidratate la cuptor
rosii prunisoare
/buc
5.0 buc
0%
Ulei de masline
/ml
0.0 ml
0%
Sare
/g
0.0 g
0%
Pentru maioneza gremolata
Patrunjel verde frunze
/g
10.0 g
0%
Capatana de usturoi
/buc
0.0 buc
0%
Suc de lamaie
/ml
5.0 ml
0%
Coaja de lamaie
/g
15.0 g
0%
Piper
/g
0.0 g
0%
Pentru sosul de rosii
rosii inima de bou
/buc
2.0 buc
0%
Ceapa salota
/buc
1.0 buc
0%
otet de vin rosu
/ml
20.0 ml
0%
masline negre
/g
30.0 g
0%
Inainte de servire
chifle pentru burgeri
/buc
10.0 buc
0%
frunze de salata
/buc
10.0 buc
0%
frunze de busuioc
/g
15.0 g
0%
/
Pentru burger ossobuco
-
Morcovi 1.0 buc
-
ceapa mare 1.0 buc
-
Tulpina de telina Apio 2.0 buc
-
Ulei de masline 45.0 ml
-
Capatana de usturoi 3.0 buc
-
Rasol de vita 2.0 kg
-
Supa clara de pui 2.5 l
-
Vin alb 200.0 ml
-
Sare 5.0 g
-
Piper
Pentru rosiile deshidratate la cuptor
-
rosii prunisoare 5.0 buc
-
Ulei de masline
-
Sare
Pentru maioneza gremolata
-
Patrunjel verde frunze 10.0 g
-
Capatana de usturoi
-
Suc de lamaie 5.0 ml
-
Coaja de lamaie 15.0 g
-
Piper
Pentru sosul de rosii
-
rosii inima de bou 2.0 buc
-
Ceapa salota 1.0 buc
-
otet de vin rosu 20.0 ml
-
masline negre 30.0 g
Inainte de servire
-
chifle pentru burgeri 10.0 buc
-
frunze de salata 10.0 buc
-
frunze de busuioc 15.0 g
Mod de preparare
-
Pentru burger ossobuco
- Toaca morvocul, ceapa, telina si usturoiul. Prajeste-le la foc mic in ulei de masline si adauga carnea. Inabusa cu vin si supa de pui. Tine carnea la o temperatura mica pana cand devine foarte frageda – aproximativ 2 ore si jumatate sau 3 ore.
- Pune carnea in forme rotunde cand este calda. Las-o sa se raceasca: in felul acesta gelatina din carne se va intari, iar burgerul isi va mentine forma.
-
Pentru rosiile deshidratate la cuptor
- Taie in doua prunisoarele, stropeste-te cu ulei de masline si presara sare si piper.
- Usuca-le in cuptor la o temperatura mica.
-
Pentru maioneza gremolata
- Toaca patrunjelul foarte fin impreuna cu usturoiul si adauga-le la maioneza.
- Adauga coaja de lamiae, zeama de lamaie si piper negru.
-
Pentru sosul de rosii
- Taie rosiile cubulete, eliminand interiorul cu seminte.
- Toaca ceapa.
- Amesteca rosiile si ceapa cu otetul, sarea, maslinele si uleiul de masline si piperul.
-
Inainte de servire
- Presara sare si piper pe chifle si prajeste-le la temperatura mare pana devin crocante.
- Feliaza chiflele, unge-le cu unt si pune-le pe un gratar, cu fetele exterioare in jos.
- Asambleaza burgerul: pune carnea pe o frunza de salata verde. Adauga o lingura din sosul de rosii si cate o rosie deshidratata la fiecare burger.
- Pune la sfarsit maioneza gremolata si orneaza cu frunze proaspete de busuioc.