Ingrediente
Pentru sparanghel
-
Sparanghel alb 22.0 buc
-
Ulei de masline cu infuzie de lamaie 20.0 g
-
Sare 3.0 g
-
Zahar 5.0 g
-
Sparanghel verde 20.0 buc
Pentru ceapa
-
Ceapa dulce 10.0 buc
-
Unt 30.0 g
-
sare si piper
Pentru peste
-
File de calcan 700.0 g
-
Unt topit 30.0 g
Pentru sos
-
Sos de vin alb 300.0 ml
-
Ulei de arpagic 500.0 ml
-
Apa 100.0 ml
Pentru decorare
-
Macris de trifoi
Mod de preparare
-
Pentru sparanghel
- Curata sparanghelul alb de coaja si pune-l intr-o punge de vidare potrivita.
- Adauga uleiul de masline, zaharul si sarea si videaza punga.
- Gateste sparanghelul la 92 de grade Celsius timp de aproximativ 18-20 de minute in cuptorul cu aburi.
- Scoate sparanghelul din punga si portioneaza-l.
- Curata sparanghelul verde de coaja si blanseza-l in apa cu sare.
- Rumeneste sparanghelul cu ajutorul unei torte de bucatarie.
-
Pentru ceapa
- Inveleste ceapa in folie de aluminiu si baga la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 175 de grade Celsius.
- Curata cepele si taie-le in jumatate, condimenteaza cu sare si piper, apoi caleste-le scurt cu putin unt.
-
Pentru peste
- Portioneaza fileul de calcan si prajeste-l in untul topic, astfel incat sa capete o culoare maronie pe ambele parti.
- Asezoneaza cu sare si piper.
-
Pentru sos
- Fierbe 100 de ml de apa, apoi adauga bulionul lichid de peste.
- Adauga sosul de vin alb si adu in punctul de fierbere.
- Inainte de a termina, amesteca uleiul de arpagic in sosul de vin alb.
-
Pentru decorare
- Portioneaza calcanul prajit si sparanghelul preparat in farfurie, apoi adauga peste ceapa.
- Toarna sosul si orneaza cu macris de trifoi.