Menu

Ingrediente

+

PENTRU CREMA

  • Crema de branza 300.0 g
  • Smantana lichida 35% grasime 125.0 g
  • Zahar pudra 50.0 g
  • Gelatina foi 4.0 g
  • Esenta de vanilie bourbon, dupa gust

PENTRU COJI DE MINITARTA (sau folositi coji de minitarta gata preparate)

  • Faina 180.0 g
  • Zahar pudra 60.0 g
  • Pudra de migdale 30.0 g
  • Unt 82% 90.0 g
  • Galbenus de ou 30.0 g

PENTRU DECOR


Cheesecake cu fistic: Un desert rafinat ce combină crema fină de cheesecake cu o bază crocantă de tartă. Toppingul de fistic Carte D’Or adaugă eleganță prin gustul intens, culoarea naturală și textura cremoasă fiind ușor de aplicat pentru un plating spectaculos.

...

Mod de preparare

  1. PENTRU CREMA

    • Pune gelatina la înmuiat într-un vas cu apă rece și las-o aproximativ 10 minute
    • Pune smântâna lichidă rece într-un vas adânc și mixează cu ajutorul unui mixer vertical până devine pufoasă. Adaugă aproximativ 3 lingurițe de zahăr pudră și mixează pentru omogenizare. Lasă câteva minute la rece.
    • Într-un alt vas adaugă crema de brânză și amestecă cu mixerul la viteză mică, împreună cu zahărul pudră rămas. Adaugă și esența de vanilie si amestecă câteva secunde.
    • Transferă foile de gelatină înmuiate într-o cratiță mică, adaugă puțină apă și incălzește câteva secunde pentru a se topi gelatina.
    • Adaugă gelatina topită peste crema de brânză și mixează pentru omogenizare cu ajutorul mixerului. Adaugă în 2 reprize, peste crema de brânză, smântâna bătută frișcă și omogenizează cu ajutorul unui tel.
    • Pune crema obținută într-un poș cu dui și lasă câteva minute la rece, înainte de a umple cojile de tartă.
  2. PENTRU COJI DE MINITARTA (sau folositi coji de minitarta gata preparate)

    • Într-un bol, amestecă făina, zahărul pudră, pudra de migdale și untul.
    • Adaugă gălbenușul de ou pentru a forma aluatul.
    • Întinde aluatul între două foi de hârtie de copt la o grosime de 0,5 cm.
    • Taie cercuri folosind inele pentru coji de tartă sau forme de biscuiți.
    • Coace la 160°C timp de aproximativ 25 de minute sau până devin aurii.
  3. PENTRU DECOR

    • Plasează o coajă de tartă pe fiecare farfurie de servire.
    • Toarnă crema de brânză pe fiecare bază de tartă.
    • Stropește în filigran cu Carte D'Or Professional Topping de fistic și presară cu fistic prăjit și tocat, înainte de servire.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu