Menu

Ingrediente

+

Dome Cheesecake cu mac

  • Carte d’Or Professional Cremă Cheesecake 660.0 g
  • Lapte rece 750.0 ml
  • Smantana pentru frisca 2.3 l
  • Seminte de mac 50.0 g

Streusel cu tonka

  • Făină W130/150 500.0 g
  • Zahar 500.0 g
  • Faina de migdale 500.0 g
  • Unt 500.0 g
  • Boabe Tonka 8.0 g
  • Sare 5.0 g

Tuille

  • Faina 200.0 g
  • Unt 200.0 g
  • Albus de ou 200.0 g
  • Zahar pudra 200.0 g

Caramel exotic

  • Zahar 500.0 g
  • Smantana 500.0 g
  • Unt 140.0 g
  • Fleur de sel 5.0 g
  • Baton de vanilie 2.0 buc

Carpaccio de mango si fructul pasiunii

  • Mango 10.0 buc
  • Piure de fructul pasiunii 2.0 l
  • Zahar 200.0 g
  • Baton de vanilie 2.0 buc

Glazura spray galbena

  • Spray glazura galbena

Rețetă prezentată în cadrul Foodservice & Hospitality Expo 2025 de către Chef Tommaso Foglia

...

Mod de preparare

  1. Dome Cheesecake cu mac

    1. Preparare bază:
      • Folosiți Carte d’Or Professional Cremă Cheesecake conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
    2. Turnare în matriță
      • Umpleți matrițele de silicon tip dome și congelați pentru minimum 4 ore pentru stabilitate.
  2. Streusel cu tonka

    1. Amestecare ingrediente:
      • Combinați făina, zahărul, făina de migdale, untul rece cuburi, sarea și boabele tonka rase.
    2. Frământare:
      • Lucrați rapid până obțineți un aluat sfărâmicios.
    3. Coacere:
      • Întindeți pe tavă și coaceți la 160°C timp de 20-25 min până devine auriu.
      • Răciți și păstrați bucăți crocante pentru decor.
  3. Tuille

    1. Preparare compoziție:
      • Amestecați făina, zahărul pudră, untul topit și albușurile.
    2. Formare:
      • Întindeți pe covoraș de silicon în forme subțiri.
    3. Coacere:
      • Coaceți la 180°C timp de 8-10 min până devin aurii.
      • Modelați imediat cât sunt calde pentru forme decorative.
  4. Caramel exotic

    1. Preparare caramel:
      • Topiți zahărul până devine brun auriu.
    2. Deglazare:
      • Adăugați smântâna fierbinte treptat, apoi untul, sarea și vanilia.
    3. Răcire:
      • Lăsați să ajungă la temperatura camerei și păstrați pentru plating.
  5. Carpaccio de mango si fructul pasiunii

    1. Pregătire fructe:
      • Curățați mango și tăiați felii foarte subțiri (cu cuțit bine ascuțit sau mandolină).
    2. Marinare:
      • Fierbeți piureul de fructul pasiunii cu zahărul și vanilia, răciți și turnați peste feliile de mango.
      • Lăsați la frigider 1h 30 min sau peste noapte pentru aromatizare.
  6. Glazura spray galbena

    • Pulverizați pe dome cheesecake congelate pentru un efect lucios și uniform. Presărați semințe de mac deasupra.
  7. Montaj final

    1. Plating:
      • Într-un cerc de inox, turnați caramel exotic în centrul farfuriei.
      • Adăugați bucăți de streusel deasupra. Scoateți cercul de inox.
      • Așezați dome cheesecake glazurat deasupra.
      • Decorați împrejur cu carpaccio de mango pentru prospețime.
      • Adăugați tuille-ul deasupra.
    2. Servire:
      • Mențineți desertul la 4°C până la servire pentru textură optimă.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu