Chiftele din carne de crab si peste cu sos de avocado picant | Unilever Food Solutions
+

Prepararea in avans

  • Cod alb 250 g
  • Lapte condensat 250 ml
  • Cartofi, decojiti si taiati 500 g

Pentru chiftele

Pentru salsa de avocado

  1. Prepararea in avans

    • Preincalziti cuptorul la 180 ° C.
    • Asezati cartofii intr-o oala si acoperiti cu apa rece, aduceti la fierbere si gatiti pana devin fragezi.
    • Puneti pestele intr-o oala si acoperiti cu lapte, aduceti la fierbere si gatiti timp de 5-7 min. Se scurge pestele si se strecoara laptele care se pastreaza pentru piureul de cartofi.
    • Lasati pestele sa se raceasca, indepartati pielea si acoperiti-l.
    • Scurgeti cartofii fierti, puneti-i inapoi in oala si lasati-i sa se zvante. Adaugati suficient lapte peste cartofi pentru a forma un piure neted, lasati sa se raceasca, acoperiti pana cand este necesar.
  2. Pentru chiftele

    • Maruntiti pestele si incorporati in piure impreuna cu Hellmann's Maioneza Real, Hellmann's One Hand Sos Salsa iute , carnea de crab fiarta, ceapa tocata fin, lime, lamaie, menta, oul batut si patrunjelul.
    • Formati 20 de chiftele (60 g fiecare). Acoperiti si lasati la frigider pana la nevoie.
    • Incalziti uleiul intr-o tigaie potrivita la foc mediu. Adaugati chiftelele de peste si prajiti usor 2-3 minute pe fiecare parte, apoi transferati pe o tava de copt in cuptorul preincalzit pentru inca 8-10 minute pana se rumenesc.
  3. Pentru salsa de avocado

    • Pentru a face salsa, taiati marunt avocado si adaugati ceapa verde, ardeiul rosu iute si rosiile tocate.
    • Adaugati sucul de lime si terminati adaugand coriandru proaspat tocat.