Condimenteaza-ti meniul cu aceasta gustare delicioasa. Chiftele de peste cu un gust bogat si o nota subtila de lamaie si chili sunt propuse a fi servite cu o salsa de avocado proaspata. Pregatirea este rapida si usoara cu Hellmann's Maioneza Real si Hellmann's Sos Salsa iute.

Ingrediente
Prepararea in avans
-
Cod alb 250.0 g
-
Lapte condensat 250.0 ml
-
Cartofi, decojiti si taiati 500.0 g
Pentru chiftele
-
Cod, Preparat Anterior
-
Carne de crab 250.0 g
-
Razatura coaja de lamaie 20.0 g
-
Suc de lamaie 30.0 ml
-
Patrunjel tocat 60.0 g
-
Ceapa, taiata marunt 100.0 g
-
Suc de lime 30.0 ml
-
Frunze de menta, taiata fin 10.0 g
-
Ou batut 50.0 g
Pentru salsa de avocado
-
Avocado, decojit, fara sambure 200.0 g
-
Ceapa verde, taiata 25.0 g
-
Ardei iute rosu 10.0 g
-
Coriandru tocat 25.0 g
-
Suc de lime 20.0 ml
Mod de preparare
-
Prepararea in avans
- Preincalziti cuptorul la 180 ° C.
- Asezati cartofii intr-o oala si acoperiti cu apa rece, aduceti la fierbere si gatiti pana devin fragezi.
- Puneti pestele intr-o oala si acoperiti cu lapte, aduceti la fierbere si gatiti timp de 5-7 min. Se scurge pestele si se strecoara laptele care se pastreaza pentru piureul de cartofi.
- Lasati pestele sa se raceasca, indepartati pielea si acoperiti-l.
- Scurgeti cartofii fierti, puneti-i inapoi in oala si lasati-i sa se zvante. Adaugati suficient lapte peste cartofi pentru a forma un piure neted, lasati sa se raceasca, acoperiti pana cand este necesar.
-
Pentru chiftele
- Maruntiti pestele si incorporati in piure impreuna cu Hellmann's Maioneza Real, Hellmann's One Hand Sos Salsa iute , carnea de crab fiarta, ceapa tocata fin, lime, lamaie, menta, oul batut si patrunjelul.
- Formati 20 de chiftele (60 g fiecare). Acoperiti si lasati la frigider pana la nevoie.
- Incalziti uleiul intr-o tigaie potrivita la foc mediu. Adaugati chiftelele de peste si prajiti usor 2-3 minute pe fiecare parte, apoi transferati pe o tava de copt in cuptorul preincalzit pentru inca 8-10 minute pana se rumenesc.
-
Pentru salsa de avocado
- Pentru a face salsa, taiati marunt avocado si adaugati ceapa verde, ardeiul rosu iute si rosiile tocate.
- Adaugati sucul de lime si terminati adaugand coriandru proaspat tocat.