Menu

Ingrediente

+

Pentru risotto

  • Ulei de masline 20.0 ml
  • Ceapa 100.0 g
  • Orez Arborio 450.0 g
  • Apa 1.5 l
  • Knorr Bulion de Pui fara Gluten 30.0 g

Pentru umplutura

  • Bacon 160.0 g
  • Patrunjel 10.0 g

Pentru chiftelute Arancini

  • Pesmet alb 300.0 g
  • Oua 400.0 g
  • Parmezan 40.0 g
  • Galbenusuri 40.0 g
  • Piper 1.0 g
  • Apa 500.0 ml

Pentru sosul de servire

  • Knorr Concentrat de Rosii cu Busuioc 250.0 ml
  • Apa

De ce sa nu combini chiftelutele siciliene Arancini, de orez, cu un preparat italian, clasic. Arancini de orez a la Carbonara va deveni preparatul favorit al clientilor tai! Foloseste Knorr cu Rosii si Busuioc, intr-un sos concentrat si Knorr Pasta de Branza. Astfel vei obtine garantat acelasi gust constant si vei economisi timp si bani.

...

Mod de preparare

  1. Pentru risotto

    • Fierbe apa si apoi amesteca Bulionul Knorr de pui fara gluten.
    • Curata si taie ceapa cubulete.
    • Incalzeste uleiul si adauga ceapa. Gateste timp de 2-3 minute.
    • Adauga orezul si mai lasa pe foc alte 2-3 minute.
    • Toarna un sfert din bulion si gateste pana cand orezul a absorbit lichidul. Repeta pana cand orezul se inmoaie dar ramane al dente.
    • Gateste pana cand obtii o consistenta cremoasa.
  2. Pentru umplutura

    • Taie baconul in cubulete. Prajeste-l in ulei, pana devine crocant.
    • Scurge excesul de grasime si lasa la racit.
    • Toaca patrunjelul si adauga-l peste bacon.
  3. Pentru chiftelute Arancini

    • Amesteca pesmetul cu faina tip Semolina.
    • Toarna amestecul intr-o tava ingusta. Sparge ouale si bate-le usor, intr-o alta tava ingusta.
    • Toarna si faina alba intr-o alta tava ingusta.
    • Amesteca galbenusurile de ou cu piperul macinat, parmezanul si mixul de bacon cu verdeata in risotto.
    • Creeaza aproximativ 40 de chiftelute din cantitatea obtinuta de orez. Trece fiecare biluta de orez prin faina, apoi prin oua si la final prin amestecul cu pesmet si Semolina.
    • Asigura-te ca orezul este complet acoperit.
    • Lasa la racit
  4. Pentru sosul de servire

    • Incalzeste o friteuza pentru prajire in baie de ulei, la 180 grade Celsius.
    • Plaseaza cu grija chiftelutele in ulei si lasa-le la gatit timp de 3-4 minute sau pina cand capata o crusta maro-aurie.
    • Scoate chiftelutele de orez pe o hartie de gatit.
    • Amesteca apa si Concentratul de Rosii cu Busuioc Knorr intr-o cratita de sos.
    • Adu amestecul la temperatura de fierbere. Lasa focul la mic si gateste timp de 2-3 minute sau pana cand sosul capata o consistenta vaiscoasa.
    • Toarna sosul in recipiente de dip.
    • Serveste cate 3 arancini de orez cu o portie de dip.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu