Chiftelute-aperitiv de inspiratie siciliana: arancini cu orez in stil Carbonara
De ce sa nu combini chiftelutele siciliene Arancini, de orez, cu un preparat italian, clasic. Arancini de orez a la Carbonara va deveni preparatul favorit al clientilor tai! Foloseste Knorr cu Rosii si Busuioc, intr-un sos concentrat si Knorr Pasta de Branza. Astfel vei obtine garantat acelasi gust constant si vei economisi timp si bani.

Ingrediente
Pentru risotto
-
Ulei de masline 20 ml
-
Ceapa 100 g
-
Orez Arborio 450 g
-
Apa 1.5 l
-
Knorr Bulion de Pui fara Gluten 30 g
Pentru umplutura
-
Bacon 160 g
-
Patrunjel 10 g
Pentru chiftelute Arancini
-
Pesmet alb 300 g
-
Oua 400 g
-
Parmezan 40 g
-
Galbenusuri 40 g
-
Piper 1 g
-
Apa 500 ml
Pentru sosul de servire
-
Knorr Concentrat de Rosii cu Busuioc 250 ml
-
Apa
Mod de preparare
-
Pentru risotto
- Fierbe apa si apoi amesteca Bulionul Knorr de pui fara gluten.
- Curata si taie ceapa cubulete.
- Incalzeste uleiul si adauga ceapa. Gateste timp de 2-3 minute.
- Adauga orezul si mai lasa pe foc alte 2-3 minute.
- Toarna un sfert din bulion si gateste pana cand orezul a absorbit lichidul. Repeta pana cand orezul se inmoaie dar ramane al dente.
- Gateste pana cand obtii o consistenta cremoasa.
-
Pentru umplutura
- Taie baconul in cubulete. Prajeste-l in ulei, pana devine crocant.
- Scurge excesul de grasime si lasa la racit.
- Toaca patrunjelul si adauga-l peste bacon.
-
Pentru chiftelute Arancini
- Amesteca pesmetul cu faina tip Semolina.
- Toarna amestecul intr-o tava ingusta. Sparge ouale si bate-le usor, intr-o alta tava ingusta.
- Toarna si faina alba intr-o alta tava ingusta.
- Amesteca galbenusurile de ou cu piperul macinat, parmezanul si mixul de bacon cu verdeata in risotto.
- Creeaza aproximativ 40 de chiftelute din cantitatea obtinuta de orez. Trece fiecare biluta de orez prin faina, apoi prin oua si la final prin amestecul cu pesmet si Semolina.
- Asigura-te ca orezul este complet acoperit.
- Lasa la racit
-
Pentru sosul de servire
- Incalzeste o friteuza pentru prajire in baie de ulei, la 180 grade Celsius.
- Plaseaza cu grija chiftelutele in ulei si lasa-le la gatit timp de 3-4 minute sau pina cand capata o crusta maro-aurie.
- Scoate chiftelutele de orez pe o hartie de gatit.
- Amesteca apa si Concentratul de Rosii cu Busuioc Knorr intr-o cratita de sos.
- Adu amestecul la temperatura de fierbere. Lasa focul la mic si gateste timp de 2-3 minute sau pana cand sosul capata o consistenta vaiscoasa.
- Toarna sosul in recipiente de dip.
- Serveste cate 3 arancini de orez cu o portie de dip.