Ciorba de perisoare afumata
Ciorbele obtinute in bucataria romaneasca sunt consistente, gustoase si bine condimentate. Pastreaza arta culinara romaneasca nealterata.

Ingrediente
Pentru perisoare
-
Carne tocata porc 900 g
-
Orez 80 g
-
Oua 4 buc
Pentru ciorba
-
Ceapa 150 g
-
Morcovi 200 g
-
Radacina de pastarnac 50 g
-
Radacina de patrunjel 50 g
-
Radacina de telina 100 g
-
Ardei gras rosu 150 g
-
Smantana 200 g
-
Usturoi 30 g
-
Oua 1 buc
Pentru servire
-
Patrunjel verde frunze 30 g
Mod de preparare
-
Pentru perisoare
- Amesteca carnea tocata de porc cu sare, piper, orez, oua si verdeata, apoi formeaza perisoarele si introdu-le in apa rece.
-
Pentru ciorba
- Adu ciorba la fiert si spumeaz-o. Adauga Knorr Concentrat de Costita afumata, apoi continua fierberea la foc mediu. Dupa ce a fiert carnea, strecoara supa.
- Caleste ceapa galbena si morcovul impreuna. Dupa cateva minute adauga restul radacinoaselor si optional adauga orez si in supa, nu doar in perisoare.
- Completeaza cu supa obtinuta de la fierberea carnii. Dupa ce aproape a fiert orezul adauga ardeiul gras si finalizeaza gatirea.
- Amesteca liezonul din smantana si galbenusuri cu usturoiul pisat, sucul de lamaie si tempereaza-l adaugand treptat din supa fierbinte, dupa care omogenizeaza-l impreuna.
- Reintrodu in supa carnea fiarta, potriveste la gust cu Delikat Bors Magic, sare si piper.
-
Pentru servire
- Serveste ciorba de perisoare afumata fierbinte, cu patrunjel sau optional tarhon taiat fin deasupra.