Ingrediente
Pentru coastele de miel
-
Coaste de miel 3.0 kg
-
Suc de portocale 300.0 ml
-
Cola 300.0 ml
-
Crenguta cimbru 3.0 buc
-
Crenguta rozmarin 3.0 buc
-
Capatana de usturoi 2.0 buc
-
Sirop de ghimbir 30.0 ml
-
Paprika 10.0 g
-
Cajun 5.0 g
Pentru dressing
-
Ardei gras rosu 4.0 buc
-
Marinada 400.0 ml
-
Suc de portocale 300.0 ml
-
Ulei de masline
-
Sare
-
Piper
Pentru legumele dulce-acrisoare
-
Sfecla rosie 2.0 buc
-
Morcovi 2.0 buc
-
Otet alb 400.0 ml
-
Zahar 200.0 g
-
Ceapa salota 2.0 buc
-
Crenguta cimbru 2.0 buc
Pentru servire
-
Castraveti murati 60.0 g
-
Ceapa murata 60.0 g
-
Microplante 15.0 g
Mod de preparare
-
Pentru coastele de miel
- Amesteca toate ingredientele, mai putin coastele, intr-un vas.
- Pune coastele intr-o tigaie mare; toarna peste marinada, acopera si lasa la marinat pentru 12 ore in frigider.
- Lasa la gatit coastele la foc mic pana cand sunt aproape facute. Verifica regulat: carnea ar trebui sa fie frageda si moale, fara sa cada de pe os.
- Redu marinada pana ajunge la 400 ml de lichid. Strecoara lichidul printr-o sita si pastreaza-l.
-
Pentru dressing
- Curata de coaja ardei grasi cu aparatul de cojit legume, curata-i si taie-i in bucati. Gateste-i in putina apa pana devin fragezi si se amesteca usor.
- Adu piure-ul de ardei gras la fierbere impreuna cu marinada, sucul de portocale si ketchupul. Lasa pe foc sosul pana scade la jumatate. Lasa-l la racit, apoi amesteca cu ulei de masline.
- Asezoneaza cu sare si piper.
-
Pentru legumele dulce-acrisoare
- Taie cubulete sfecla si morcovii.
- Adu la fiert otetul impreuna cu zaharul, ceapa salota, cimbru si 150 ml de apa, si amesteca pana se dizolva zaharul.
- Toarna sosul fierbinte printr-o sita, deasupra legumelor si lasa la racit.
-
Pentru servire
- Amesteca sfecla si morcovii murati cu castravetii murati si ceapa.
- Taie coastele in portii si serveste cu dressing si legumele dulce acrisoare. Decoreaza cu microplante.