+

Pentru nautul condimentat

Pentru marmelada de rosii

  • Rosii 800 g
  • Zahar 200 g
  • Frunze de menta, taiata fin 20 g
  • Coriandru, crengute, maruntit fin 20 g

Pentru paneer (este un tip de branza din India)

  • Lapte nedegresat 1 l
  • Zeama de lamaie 120 ml
  • Sare 4 g

Pentru sos tamarind

  • Pasta de tamarind, fara seminte 100 g
  • Ulei vegetal 50 ml
  • Seminte de mustar 5 g
  • Ardei iute uscat, jumatatit 3 buc
  • Suc de rosii 50 g
  • Apa 200 ml
  • Knorr Professional Bulion lichid de pui 20 g
  • Pudra de turmeric 2 g
  • Zahar 50 g
  • Smantana 10 g

Pentru cotletul de miel

  • Cotlet de miel cu os 10 buc

Pentru garnitura

  • Papadam, lipie indiana crocanta
  1. Pentru nautul condimentat

    • Intr-o oala adanca adaugati uleiul si semintele de condimente.
    • Mariti focul. Atunci cand semintele de mustar incep sa pocneasca adaugati salota.
    • Sotati pana cand ceapa devine translucida si uleiul capata aroma.
    • Adaugati pudra de turmeric si amestecati bine
    • Adaugati apa si Knorr Roast Umami.
    • Adaugati nautul si gatiti-l pana devine moale.
  2. Pentru marmelada de rosii

    • Adaugati zahar in tigaie si caramelizati-l.
    • Apoi adaugati rosiile taiate si ierburile maruntite si continuati sa gatiti pana cand capata o consistenta de marmelada.
    • Raciti-o imediat si puneti-o la borcan.

  3. Pentru paneer (este un tip de branza din India)

    • Incalziti laptele la 900C, amestecand frecvent pentru a preveni arderea.
    • Indepartati-l de pe foc si adaugati zeama de lamaie; ar trebui sa se inchege imediat.
    • Lasati-l acoperit timp de 10 minute.
    • Strecurati-l bine printr-o etamina fina si presarati sare peste branza rezultata.
    • Amestecati-o usor, puneti-o intr-un recipient si lasati-o la frigider peste noapte.

  4. Pentru sos tamarind

    • Puneti uleiul intr-o tigaie, adaugati semintele de mustar si chili uscat; incalziti-le pe foc.
    • Cand semintele de mustar incep sa pocneasca adaugati sucul de rosii, apa si celelalte ingrediente (cu exceptia smantanii).
    • Lasati amestecul sa fiarba la foc mic timp de 15 minute si adaugati la final smantana.
    • Asezonati dupa gust.
  5. Pentru cotletul de miel

    • Asezonati cotletul si prajiti-l intr-o tigaie incinsa pana cand este gata si apoi lasati-l sa se ”odihneasca”.

  6. Pentru garnitura

    • Adaugati papadam, o lipie indiana crocanta.

+