Ingrediente
Pentru nautul condimentat
-
Naut in conserva, clatit si scurs 300.0 g
-
Seminte de mustar 10.0 g
-
Seminte de cardamom 5.0 g
-
Seminte de chimen 2.0 g
-
Seminte de fenicul 3.0 g
-
Pudra de turmeric 5.0 g
-
Salota taiata brunoise 30.0 g
-
Apa 500.0 ml
Pentru marmelada de rosii
-
Rosii 800.0 g
-
Zahar 200.0 g
-
Frunze de menta, taiata fin 20.0 g
-
Coriandru, crengute, maruntit fin 20.0 g
Pentru paneer (este un tip de branza din India)
-
Lapte nedegresat 1.0 l
-
Zeama de lamaie 120.0 ml
-
Sare 4.0 g
Pentru sos tamarind
-
Pasta de tamarind, fara seminte 100.0 g
-
Ulei vegetal 50.0 ml
-
Seminte de mustar 5.0 g
-
Ardei iute uscat, jumatatit 3.0 buc
-
Suc de rosii 50.0 g
-
Apa 200.0 ml
-
Knorr Professional Bulion lichid de pui 20.0 g
-
Pudra de turmeric 2.0 g
-
Zahar 50.0 g
-
Smantana 10.0 g
Pentru cotletul de miel
-
Cotlet de miel cu os 10.0 buc
Pentru garnitura
-
Papadam, lipie indiana crocanta
Mod de preparare
-
Pentru nautul condimentat
- Intr-o oala adanca adaugati uleiul si semintele de condimente.
- Mariti focul. Atunci cand semintele de mustar incep sa pocneasca adaugati salota.
- Sotati pana cand ceapa devine translucida si uleiul capata aroma.
- Adaugati pudra de turmeric si amestecati bine
- Adaugati apa si Knorr Roast Umami.
- Adaugati nautul si gatiti-l pana devine moale.
-
Pentru marmelada de rosii
- Adaugati zahar in tigaie si caramelizati-l.
- Apoi adaugati rosiile taiate si ierburile maruntite si continuati sa gatiti pana cand capata o consistenta de marmelada.
- Raciti-o imediat si puneti-o la borcan.
-
Pentru paneer (este un tip de branza din India)
- Incalziti laptele la 900C, amestecand frecvent pentru a preveni arderea.
- Indepartati-l de pe foc si adaugati zeama de lamaie; ar trebui sa se inchege imediat.
- Lasati-l acoperit timp de 10 minute.
- Strecurati-l bine printr-o etamina fina si presarati sare peste branza rezultata.
- Amestecati-o usor, puneti-o intr-un recipient si lasati-o la frigider peste noapte.
-
Pentru sos tamarind
- Puneti uleiul intr-o tigaie, adaugati semintele de mustar si chili uscat; incalziti-le pe foc.
- Cand semintele de mustar incep sa pocneasca adaugati sucul de rosii, apa si celelalte ingrediente (cu exceptia smantanii).
- Lasati amestecul sa fiarba la foc mic timp de 15 minute si adaugati la final smantana.
- Asezonati dupa gust.
-
Pentru cotletul de miel
- Asezonati cotletul si prajiti-l intr-o tigaie incinsa pana cand este gata si apoi lasati-l sa se ”odihneasca”.
-
Pentru garnitura
- Adaugati papadam, o lipie indiana crocanta.