Ingrediente
Pentru cotletele de berbecut
-
Cotlete de berbecut 2.5 kg
-
Rama Combi Profi
Pentru sosul demi-glace
-
Apa 500.0 ml
-
Crenguta rozmarin 2.0 buc
-
Crenguta cimbrisor 2.0 buc
-
Foi de dafin 1.0 buc
-
Coniac 50.0 ml
Mod de preparare
-
Pentru cotletele de berbecut
- Transeaza cotletele de berbecut in 10 portii.
- Amesteca intr-un robot de bucatarie Knorr Condimente pentru Vita pana obtii o pudra fina.
- Asezoneaza carnea cu amestecul obtinut si mentine la marinat 12 ore.
- Asaza carnea in punga alimentara pentru gatit sous vide, sigileaza.
- Gateste carnea in baie de apa la temperatura controlata de 55 grade C, timp de 2,5 ore.
- Inainte de servire, cu pompa speciala sub presiune aplica un strat de Rama Combi Profi pe o tava, asaza piesele de carne si mai aplica deasupra inca un strat de Rama Combi Profi.
- Caramelizeaza carnea in cuptor, la temperatura de 250 grade C timp de 4 minute.
-
Pentru pudra de rucola
- Amesteca intr-un blender rucola si patrunjelul cu pesmetul alb.
- Daca se umezeste compozitia, completeaza cu mai mult pesmet.
-
Pentru mini legume grill
- Pregateste un amestec de legume din: vinete mini, dovlecei mini, morcovi tineri, ciuperci.
- Gateste-le pe gratar sau cuptor intr-un interval de timp scurt, asezonate doar cu sare si piper.
- Stropeste-le cu ulei aromat, pregatit din amestecul format din uleiul de masline si Knorr Primerba Ierburi de Provence.
-
Pentru sosul demi-glace
- Fierbe apa impreuna cu crengutele de rozmarin, crengutele de cimbrisor, foaia de dafin si coniacul.
- Strecoara infuzia de arome prin sita fina, adauga in lichidul obtinut Knorr Bratenjus – Sos pentru friptura si fierbe pana obtii un sos cremos.
-
Pentru spuma de vin
- Adauga vinul rosu intr-o oala impreuna cu zaharul, fierbe-l pana scade la 1/3.
- Tempereaza lichidul obtinut, adauga lecitina de soia si mentine-l la rece pana la servire.
- Agita sosul cu un blender pentru a forma textura spumoasa.