Ingrediente
Pentru berbecut
-
Cotlet berbecut 1.2 kg
-
Albus de ou 3.0 buc
-
Crenguta cimbrisor 10.0 buc
-
Crenguta rozmarin 3.0 buc
-
Legatura de patrunjel 2.0 buc
-
Paine alba, felii 5.0 buc
-
Ulei de masline 50.0 ml
-
Sare 12.0 g
-
Piper 2.0 g
-
Usturoi 10.0 g
Pentru cartofi
-
Infuzie de menta 2.0 plic
-
Cartofi 2.0 kg
-
Unt 50.0 g
-
Smantana lichida 15% grasime 50.0 ml
-
Crenguta menta 2.0 buc
-
Knorr Piure de cartofi cu lapte 50.0 g
Pentru pui
-
Piept de pui 1.2 kg
-
Unt 100.0 g
-
Muguri de pin 50.0 g
-
Ulei de floarea soarelui 50.0 ml
-
Crenguta cimbru 5.0 buc
Pentru spanac
-
Spanac 800.0 g
-
Ulei de masline 50.0 ml
-
Usturoi 10.0 g
-
Sare 10.0 g
-
Piper 1.0 g
Pentru bechamel
-
Knorr Primerba Ceapa Esalota 15.0 g
-
Lamaie 1.0 buc
Pentru Sos Demi-Glace
-
Crenguta cimbrisor 10.0 buc
-
Vin rosu, dulce 100.0 ml
Mod de preparare
-
Pentru berbecut
- Adauga usturoi, cimbru, rozmarin, patrunjel si paine uscata intr-un robot de bucatarie, amesteca rapid.
- Adauga apoi o lingura de Knorr Primerba Ierburi de Provence si uleiul de masline pana obtii un mix cremos.
- Asezoneaza berbecutul cu sare si piper, unge cu albus de ou si aplica un strat de verdeturi pe toata suprafata carnii.
- Gateste la 160°C, pentru 10-12 minute. Lasa carnea acoperita pentru 5 minute si serveste.
-
Pentru cartofi
- Pregateste o infuzie de ceai de menta si fierbe cartofii in ea pana devin semi-moi.
- Incorporeaza Knorr Piure de cartofi cu lapte. Zdrobeste compozitia piure fin, adauga unt si smantana lichida. Incorporeaza menta maruntita.
- Asaza felii de cartofi intr-o tava, stropeste cu ulei si lasa la copt pentru 3-4 minute, apoi scoate chipsurile la scurs pe un prosop de hartie.
- Serveste piureul de cartofi cu menta si chipsuri pe pat de pesto rosu.
-
Pentru pui
- Portioneaza carnea de pui si asezoneaza cu Knorr Condimente pentru pui. Mentine la frigider minim 2 ore.
- Gateste pieptul de pui intr-o tigaie pana devine rumen pe toate partile. Da focul mai mic, adauga putin unt si continua sa gatesti aproximativ 5-7 minute.
- Inainte de servire lasa-I la cuptor pentru 6-7 minute. Adauga frunzulite de cimbru.
-
Pentru spanac
- Soteaza spanacul in ulei aromat cu usturoi, intr-o tigaie fierbinte timp de 1-2 minute, pana cand scad frunzele in volum. Lasa-le la scurs si reincalzeste-le usor inainte de servire.
-
Pentru bechamel
- Adauga sucul de la o lamaie la scazut cu o lingurita de Knorr Primerba Ceapa salota. Cand a scazut la jumatate adauga 500 ml apa fierbinte si Knorr Sos Bechamel. Fierbe la foc mediu, timp de 2 minute, pana obtii consistenta unui sos cremos.
-
Pentru Sos Demi-Glace
- Adauga vinul rosu dulce la scazut impreuna cu cimbrisorul. Cand amestecul scade la jumatate adauga supa de vita si apoi Knorr Sos Demi-Glace. Fierbe la foc mediu, timp de 2 minute, pana obtii consistenta unui sos cremos.