+

Pentru sparanghelul afumat

  • Muguri de sparanghel alb, curatat 14 buc
  • Unt 250 g
  • Zahar neprocesat 60 g
  • Orez 50 g
  • Aschii de lemn 80 g

Pentru confitul de citrice

Pentru manatarci

  • Ciuperci (Manatarci) 500 g
  • Catei de usturoi 2 buc
  • Unt 50 g

Pentru cartofi dulci

  • Cartofi dulci 1.2 kg

Pentru calcanul la tigaie

  • Calcan, curatat si filetat 1.2 kg
  • Unt, cuburi 150 g
  1. Pentru sparanghelul afumat

    • Unt afumat - Amestecati zaharul, orezul si aschiile de lemn. Transferati amestecul intr-o afumatoare. Portionati untul (2cm x 2cm), puneti-l in afumatoare la 65°C timp de 10-15 minute.
    • Indepartati, acoperiti si lasati la afumat.
    • Curatati sparanghelul si puneti-l intr-o punga de vidat.
    • Incalziti o tigaie, adaugati untul afumat si topiti-l.
    • Scurgeti untul topit in punga de vidat cu sparanghel.
    • Etansati-o prin vidare si folositi tehnica ”sous-vide” de pregatire (la 85°C timp de 10-12 minute).
  2. Pentru confitul de citrice

    • Amestecati bine toate ingredientele (jumatate din cantitatea de patrunjel) cu Knorr Citrus Fresh.
    • Transferati totul intr-o punga de vidat, etansati-o si pregatiti-o folosind tehnica ”sous vide” (la 60°C timp de 45 de minute).
    • La final adaugati restul de patrunjel. Puneti preparatul deoparte.
  3. Pentru manatarci

    • Incingeti o tigaie cu unt, adaugati usturoiul maruntit si amestecati usor.
    • Adaugati manatarcile curatate si sotati-le.

  4. Pentru cartofi dulci

    • Cuburi - Taiati cartoful dulce cuburi si apoi sotati-l cu ulei de masline pana cand se gateste.
    • Piure - Folositi restul de cartof pentru piure. Fierbeti apa pana cand cartoful devine moale si apoi zdrobiti-l pentru a obtine un piure.

  5. Pentru calcanul la tigaie

    • Incalziti o tigaie cu ulei de masline, prajiti calcanul pana cand este gata si devine auriu pe ambele laturi.
    • Adaugati untul taiat cuburi.

  6. Pentru decor

    • Adaugati capere prajite in ulei incins.

+