File de cod la abur cu sos de tamarind
Delicios si foarte sanatos, codul gatit la abur este imbogatit cu arome de usturoi, tamarind, pasta de fasole si ardei iute, pentru un gust potentat si usor picant.

Ingrediente
Peste cod
-
File de cod, curatat si portionat 1.2 kg
Sos de tamarind si usturoi
-
Ulei vegetal 100 ml
-
Ceapa salota, tocata 100 g
-
Usturoi tocat 60 g
-
Chili rosu, tocat 100 g
-
Pasta picanta de fasole 100 g
-
Vin alb din orez 100 g
-
Concentrat de tamarind 200 ml
Garnisire si condimente
-
Coriandru 10 g
-
Ceapa verde 5 g
-
Chili feliat 5 g
Mod de preparare
-
Peste cod
- Pregatiti fileurile de peste.
-
Sos de tamarind si usturoi
- Intr-o oala, innabusiti salota, usturoiul, ardeiul rosu si pasta picanta de fasole pana se elibereaza aromele.
- Turnati vinul, lasati sa se evapore, apoi adaugati concentratul de tamarind si Knorr Bulion Lichid de Pui.
-
Garnisire si condimente
- Pregatiti ingredientele.
-
Inainte de servire
- Pre-incalziti steamer-ul si gatiti pestele timp de 10 minute.
- Montati pestele pe farfurie si turnati sosul.
- Garnisiti si serviti.