File de dorada regala cu creveti si tortellini cu spanac, sfere de cartofi cu sofran si sos olandez
Incearca amestecul de savoare dintr-o farfurie cu delicii.

Ingrediente
File de dorada regala cu creveti si tortellini cu spanac, sfere de cartofi cu sofran si sos olandez
−
+
€0.0
Pentru file-ul dorada regala
File Dorada Regala
/
0.0
0%
Ulei de masline
/ml
0.0 ml
0%
Sare
/g
0.0 g
0%
Piper
/g
0.0 g
0%
Hellmann’s Vinaigrette Citrice
/ml
0.0 ml
0%
Unt
/g
0.0 g
0%
Pentru tortellini cu spanac
Faina
/kg
1.0 kg
0%
Oua
/buc
6.0 buc
0%
Galbenusuri de oua
/buc
4.0 buc
0%
Spanac
/g
0.0 g
0%
Unt
/g
0.0 g
0%
Oua batute
/buc
2.0 buc
0%
Pentru creveti
Creveti
/buc
20.0 buc
0%
Sare
/g
0.0 g
0%
Piper
/g
0.0 g
0%
Ulei de masline
/ml
0.0 ml
0%
Vin
/ml
0.0 ml
0%
Hellmann’s Vinaigrette Citrice
/ml
0.0 ml
0%
Pentru cartofii cu sofran
Cartofi
/g
500.0 g
0%
Cartofi dulci
/g
500.0 g
0%
Unt
/g
0.0 g
0%
Rozmarin
/g
0.0 g
0%
Sare
/g
0.0 g
0%
Ulei de masline
/ml
0.0 ml
0%
Sofran
/g
0.0 g
0%
Pentru sos-ul olandez
Unt
/g
50.0 g
0%
Apa
/ml
500.0 ml
0%
Knorr Sos Olandez 1 kg
/g
75.0 g
0%

/
Pentru file-ul dorada regala
-
File Dorada Regala
-
Ulei de masline
-
Sare
-
Piper
-
Hellmann’s Vinaigrette Citrice
-
Unt
Pentru tortellini cu spanac
-
Faina 1.0 kg
-
Oua 6.0 buc
-
Galbenusuri de oua 4.0 buc
-
Spanac
-
Unt
-
Oua batute 2.0 buc
Pentru creveti
-
Creveti 20.0 buc
-
Sare
-
Piper
-
Ulei de masline
-
Vin
-
Hellmann’s Vinaigrette Citrice
Pentru cartofii cu sofran
-
Cartofi 500.0 g
-
Cartofi dulci 500.0 g
-
Unt
-
Rozmarin
-
Sare
-
Ulei de masline
-
Sofran
Pentru sos-ul olandez
-
Unt 50.0 g
-
Apa 500.0 ml
Mod de preparare
-
Pentru file-ul dorada regala
- Incalzeste tigaia la o temperatura medie-mare si adauga ulei de masline.
- Cresteaza pielea si asezoneaza pestele cu sare si piper.
- Pune-l in tigaie cu pielea in jos apasand usor pana devine crusta aurie.
- Intoarce pestele si lasa focul mic.
- Adauga Hellmann’s Vinairette Citrice si unt, gateste pentru inca un minut.
- Inainte de servire incalzeste-l usor in cuptor.
-
Pentru tortellini cu spanac
- Toarna faina intr-un mixer impreuna cu ouale si galbenusurile, amesteca pana la omogenizare.
- Pune mixul pe o suprafata presarata cu faina si framanta timp de 3-5 minute. imparte aluatul in 2 parti si introdu-l la frigider.
- Pentru umplutura, gateste spanacul cu unt intr-o tigaie la foc mediu-mare. Elimina excesul de lichid. Trece aluatul printr-o masina de facut paste, pornind de la cea mai mare setare si treptat coborand setarile paina la treapta cea mai mica.
- Taie 8 cerculete din aluatul obtinut folosind un cutit de patiserie.
- Lipeste marginile formelor de tortellini cu albus de ou.
- Adauga mixul de spanac sotat in fiecare tortellini si lipeste marginile ramase.
- Apasa tortellini pe o parte ca sa formezi baza si sa te asiguri ca vor sta in pozitie cand le servesti.
- Unge tortellini cu untul topit, pune-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si introdu tava la frigider.
-
Pentru creveti
- Curata crevetii, presara sare si piper.
- Pune ulei de masline intr-o tigaie si adauga crevetii, adauga apoi vin si vinegreta de citrice.
- Mai lasa-i putin la prajit si apoi ia tigaia de pe foc.
-
Pentru cartofii cu sofran
- Formeaza sfere de cartofi cu ajutorul unei ustensile de scobit si fierbe-le in apa cu sare si sofran.
- Transfera-le apoi in baie de apa rece cu gheata.
- Stropeste-le cu unt topit sau cu ulei de masline si presara crengute de rozmarin.
- Incalzeste-le in cuptor inainte de servire.
-
Pentru sos-ul olandez
- Pune 500 ml apa la fiert si adauga 50 g unt.
- Amesteca incontinuu, adauga 75 g Knorr Sos Olandez si fierbe la foc mediu timp de 2 minute, pana obtii un sos cremos.
-
Pentru montaj
- Pune in cuptor, la incalzit, ingredientele retetei, aseaza-le pe farfurie impreuna cu sosul olandez.