+

Pentru file-ul dorada regala

  • File dorada regala
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Hellmann’s Vinaigrette Citrice
  • Unt

Pentru tortellini cu spanac

  • Faina 1 kg
  • Oua 6 buc
  • Galbenusuri de oua 4 buc
  • Spanac
  • Unt
  • Oua batute 2 buc

Pentru creveti

  • Creveti 20 buc
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline
  • Vin
  • Hellmann’s Vinaigrette Citrice

Pentru cartofii cu sofran

  • Cartofi 500 g
  • Cartofi dulci 500 g
  • Unt
  • Rozmarin
  • Sare
  • Ulei de masline
  • Sofran

Pentru sos-ul olandez

  1. Pentru file-ul dorada regala

    • Incalzeste tigaia la o temperatura medie-mare si adauga ulei de masline.
    • Cresteaza pielea si asezoneaza pestele cu sare si piper.
    • Pune-l in tigaie cu pielea in jos apasand usor pana devine crusta aurie.
    • Intoarce pestele si lasa focul mic.
    • Adauga Hellmann’s Vinairette Citrice si unt, gateste pentru inca un minut.
    • Inainte de servire incalzeste-l usor in cuptor.
  2. Pentru tortellini cu spanac

    • Toarna faina intr-un mixer impreuna cu ouale si galbenusurile, amesteca pana la omogenizare.
    • Pune mixul pe o suprafata presarata cu faina si framanta timp de 3-5 minute. imparte aluatul in 2 parti si introdu-l la frigider.
    • Pentru umplutura, gateste spanacul cu unt intr-o tigaie la foc mediu-mare. Elimina excesul de lichid. Trece aluatul printr-o masina de facut paste, pornind de la cea mai mare setare si treptat coborand setarile paina la treapta cea mai mica.
    • Taie 8 cerculete din aluatul obtinut folosind un cutit de patiserie.
    • Lipeste marginile formelor de tortellini cu albus de ou.
    • Adauga mixul de spanac sotat in fiecare tortellini si lipeste marginile ramase.
    • Apasa tortellini pe o parte ca sa formezi baza si sa te asiguri ca vor sta in pozitie cand le servesti.
    • Unge tortellini cu untul topit, pune-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si introdu tava la frigider.

  3. Pentru creveti

    • Curata crevetii, presara sare si piper.
    • Pune ulei de masline intr-o tigaie si adauga crevetii, adauga apoi vin si vinegreta de citrice.
    • Mai lasa-i putin la prajit si apoi ia tigaia de pe foc.

  4. Pentru cartofii cu sofran

    • Formeaza sfere de cartofi cu ajutorul unei ustensile de scobit si fierbe-le in apa cu sare si sofran.
    • Transfera-le apoi in baie de apa rece cu gheata.
    • Stropeste-le cu unt topit sau cu ulei de masline si presara crengute de rozmarin.
    • Incalzeste-le in cuptor inainte de servire.

  5. Pentru sos-ul olandez

    • Pune 500 ml apa la fiert si adauga 50 g unt.
    • Amesteca incontinuu, adauga 75 g Knorr Sos Olandez si fierbe la foc mediu timp de 2 minute, pana obtii un sos cremos.

  6. Pentru montaj

    • Pune in cuptor, la incalzit, ingredientele retetei, aseaza-le pe farfurie impreuna cu sosul olandez.

+