Menu

Ingrediente

+

File halibut marinat

Sos olandez cu mărar și capere

Arancini umplut cu creveți


...

Mod de preparare

  1. File halibut marinat

    • Pregătește fileul de halibut marinat: porționează fileul de halibut în 10 felii egale.
    • Unge fileurile cu o marinadă pregătită din 80 ml ulei de măsline, Knorr Professional Arome Intense Citrus Fresh, Knorr Professional Condimente pentru pește și răzătura din coaja de lămâie.
    • Ține fileurile de halibut la marinat, în frigider, aproximativ 30 de minute.
    • Scoate tava și prăjește într-o tigaie cu un amestec de ulei de măsline și unt.
    • Menține fileurile la cald.
  2. Sos olandez cu mărar și capere

    • Într-o cratiță soteuză încălzește Knorr Sos olandez, adaugă vin alb, amestecă pentru omogenizare și adaugă apoi capere murate și mărar verde tocat mărunt. Fierbe sosul timp de 2 minute. Menține la cald.
  3. Arancini umplut cu creveți

    • Pregătește o supă de homar pentru a fierbe risotto: într-o oală adaugă 1,5 litri apă, adu la fierbere și adaugă Knorr Professional Bulion lichid de homar și fierbe aproximativ 2 minute. Ține la cald.
    • Pregătește risotto pentru pregătirea arancini: Într-o tigaie sotează ceapa șalotă și feniculul, tăiate mărunt, adaugă orezul și tostează câteva minute, stinge cu vin, lasă să se evapore alcoolul și redu focul, amestecă ușor orezul și adaugă supa de homar. Când se evaporă lichidul, adaugă supa de homar. Fierbe orezul până devine al dente. Spre final adaugă parmezan ras și amestecă. Întinde risotto-ul pregătit pe o tavă întinsă și răcește la frigider.
    • Pregătește creveții: prăjește-i într-o tigaie cu adaos de Knorr Professional Primerba Pesto, răcește-i și taie-i în 2 sau 3 bucăți.
    • Pregătește sferele de risotto pentru arancini: în podul palmei, întinde o lingură plină de risotto, în mijloc adaugă o bucată de crevete, apoi formează o sferă. Pregătește astfel de sfere până termini toată compoziția, întinde-le pe o tavă și lasă-le aproximativ 15 minute la rece.
    • Pregătește 3 boluri: unul cu făină amestecată cu boia de ardei, sare și piper negru măcinat, al doilea cu ou bătut, iar al treilea cu pesmet panko amestecat cu frunze de cimbru proaspăt.
    • Trece sferele de risotto pregătite prin făina condimentată, ou bătut și la final prin pesmet panko cu frunze de cimbru. Ține sferele arancini la rece pe o tavă tapetată cu hârtie de copt aproximativ 15 minute.
    • Prăjește arancini în friteuză timp de 3 minute la o temperatură de 175-180 de grade Celsius. Scoate arancini din friteuză și așază-le pe prosop din hârtie absorbantă pentru a elimina surplusul de grăsime.
  4. Servire

    • Montează pe o farfurie caldă, file de halibut, 2 sfere de arancini și sos olandez cu capere și mărar
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu