File de pui coquelet cu mere caramelizate si sos de nuci verzi
Gusturile dulci completeaza savoarea carnii de pui. Atentie la timpul de gatire al fiecarui tip de carne din pui, ele avand texturi diferite.

Ingrediente
File de pui coquelet cu mere caramelizate si sos de nuci verzi
−
+
€0.0
Pentru pregatirea carnii de pui
Pui coquelet
/buc
10.0 buc
0%
Ulei de masline
/ml
0.1 ml
0%
Pentru garnitura de mere caramelizate
Portocale
/g
300.0 g
0%
Mere verzi
/kg
3.0 kg
0%
Zahar brun
/g
150.0 g
0%
Pentru sosul dulce de nuci verzi
Smantana lichida 30% grasime
/ml
50.0 ml
0%
Dulceata de nuci verzi
/g
500.0 g
0%
/
Pentru pregatirea carnii de pui
-
Pui coquelet 10.0 buc
-
Ulei de masline 0.1 ml
Pentru garnitura de mere caramelizate
-
Portocale 300.0 g
-
Mere verzi 3.0 kg
-
Zahar brun 150.0 g
Pentru sosul dulce de nuci verzi
-
Smantana lichida 30% grasime 50.0 ml
-
Dulceata de nuci verzi 500.0 g
Mod de preparare
-
Pentru pregatirea carnii de pui
- Pregateste fileul de pui: foloseste pulpa si pieptul. Restul de bucati se trag la tigaie pentru sos. Fileteaza puiul, curata pulpa, curata pieptul, indeparteaza grasimea. In alta tigaie adauga ulei de masline si puiul ramas de la filetare.
- Scoate pulpele din tigaie si introdu-le la cuptor 10 min, 160 grade. Pieptul se prajeste in continuare in tigaie, adaugand Knorr Concentrat de pui si apa. Lasa la fiert pana cand ies pulpele din cuptor.
-
Pentru garnitura de mere caramelizate
- Taie portocala pentru deshidratare. Mentine timp de 3 ore la cuptor, la 100 grade.
- Taie merele cubulete, pentru a se patrunde uniform cand se soteaza. Adauga unt si zahar brun in tigaia incinsa. Cand se caramelizeaza zaharul, adauga merele la caramelizat al dente.
- Cand merele sunt aproape gata adauga Knorr Concentrat legume.
-
Pentru sosul dulce de nuci verzi
- Cat se face puiul pregateste sosul de nuci - adauga smantana lichida, sirop si dulceata de nuci intr-o tigaie.
-
Pentru finalizarea farfuriei si montarea preparatului
- Incalzeste toate ingredientele din nou - pieptul, pulpele, merele, sosul de nuci verzi.
- Din sosul de pui adauga 2 linguri la cel de nuci. Scoate portocalele de la deshidratat.
- Monteaza preparatul: merele in centru, pulpa peste, pieptul de pui, sosul, portocalele deshidratate, dulceata de nuci. Decoreaza cu chives taiate marunt.