File salau in crusta de alune si sos de lamaie cu unt, cartofi gratinati alaturi de legume provence
Idei si inspiratie printr-o reteta simpla si delicioasa.

Ingrediente
File salau in crusta de alune si sos de lamaie cu unt, cartofi gratinati alaturi de legume provence
−
+
€0.0
Pentru bastonasele de legume Provence
Dovlecel
/g
300.0 g
0%
Ardel gras colorat
/buc
0.0 buc
0%
Batonase De Legume Provence
/
0.0
0%
Telina
/g
0.0 g
0%
Praz
/g
0.0 g
0%
Sare
/g
0.0 g
0%
Ulei
/ml
0.0 ml
0%
Apa
/ml
0.0 ml
0%
Morcov
/buc
0.0 buc
0%
Pentru salau in crusta de alune
Alune
/g
200.0 g
0%
Pesmet
/g
200.0 g
0%
File salau
/buc
10.0 buc
0%
Pentru sos Lemon Butter
Knorr Primerba Ceapa Esalota
/g
0.0 g
0%
Suc de lamaie
/ml
0.0 ml
0%
Apa
/ml
0.0 ml
0%
/
Pentru bastonasele de legume Provence
-
Dovlecel 300.0 g
-
Ardel gras colorat
-
Batonase De Legume Provence
-
Telina
-
Praz
-
Sare
-
Ulei
-
Apa
-
Morcov
Pentru salau in crusta de alune
-
Alune 200.0 g
-
Pesmet 200.0 g
-
File salau 10.0 buc
Pentru sos Lemon Butter
-
Knorr Primerba Ceapa Esalota
-
Suc de lamaie
-
Apa
Mod de preparare
-
Pentru bastonasele de legume Provence
- Spala si curata legumele. Taie-le in forma de bastonase si capetele cubulete.
- Blanseaza-le pe rand in apa cu sare: morcovi si telina timp de 2 minute, ardei gras colorat, dovleceii si fasii de praz, separate, cate un minut.
- Transfera apoi legumele in baie de apa rece cu gheata. Marineaza bastonasele cu ulei de provence obtinut din ulei de masline amestecat cu Knorr Primerba Ierburi de Provence.
- Aseaza legumele colorate intr-un buchet si leaga-le cu fasii de praz.
-
Pentru cartofi gratinati
- Monteaza pe o tava hartie de copt, unge generos cu unt.
- Curata, spala cartofii si taie-i in felii subtiri cu ajutorul unei mandoline. Amesteca smantana lichida cu galbenus de ou.
- Pune cartofii feliati in tava, pe straturi si presara uniform sare, piper, nucsoara, adauga amestecul smantana lichida cu galbenus de ou, mozzarella, cubulete de legume blansate. Repeta procesul pana ajungi la inaltimea dorita si adauga la sfarsit parmezanul.
- Incalzeste cuptorul la 180 grade C si introdu tava acoperita cu folie de aluminiu timp de 45 de minute, apoi fara folie pana cand cartofii capata o crusta maro-aurie.
- Scoate-i din cuptor, lasa-i la racit si portioneaza in forma si gramajul dorit.
-
Pentru salau in crusta de alune
- Adauga 100 g unt intr-o tigaie si prajeste alunele.
- Mixeaza apoi cu blender-ul alunele impreuna cu pesmetul si untul ramas.
- Ruleaza amestecul intre doua coli de hartie pergament pana la 6 mm grosime.
- Asaza pe o tava si introdu la frigider. Scoate crusta din frigider si intinde amestecul pe o suprafata plana.
- Asaza fiecare bucata de peste in crusta. Taie de jur imprejurul bucatii de peste pentru a portiona crusta pe marimea exacta.
- Asaza bucatile în cuptor la 180 grade C pentru 8-10 minute pastrand crusta in partea de sus.
-
Pentru sos Lemon Butter
- Adauga sucul de la o lamaie la scazut cu o lingurita de Knorr Primerba Ceapa salota. Cand a scazut la jumatate adauga 500 ml apa fierbinte.
- Presara in apa 95 g baza pentru sos Knorr Lemon Butter.
- Fierbe la foc mediu timp de 2 minute pana obtii consistenta unui sos cremos.
-
Pentru montaj
- Inainte de servire asaza buchetele de legume provence pe fiecare file de salau in crusta de alune.
- Pune pestele in tavi pe hartie de copt si incalzeste-l usor in cuptor impreuna cu cartofii gratinati. Separat, asezoneaza cu Hellmann’s Vinaigrette Zmeura, amestecul de ierburi si micro plante proaspete.
- Asaza pe farfurie pestele si garnitura, toarna peste el o portie de sos cremos de lamaie si unt.
- Asaza salata de ierburi peste cartofii gratinati si stropeste usor farfuria cu vinegreta de zmeura.