+

Pentru somon

Pentru legume

  • Germeni de fasole 300 g
  • Ardei iute rosu 150 g
  • Ardei iute galben 150 g
  • Ceapa verde 100 g
  • Morcovi 100 g
  • Ceapa rosie 150 g
  • Lime
  • Coriandru
  • Seminte de susan
  1. Pentru somon

    • Portioneaza si apoi marineaza fileurile de somon timp de 30 de minute.
    • Incinge ulei intr-o tigaie si prajeste prima data fileul de somon pe partea cu piele pana devine brun auriu si crocant.
    • Intoarce fileul, redu focul si stropeste cu sos Teriyaki pentru ca pielea sa capete un aspect lucios.
  2. Pentru legume

    • Prajeste usor apoi pe toate partile pana capata o crusta caramelizata, scoate din tigaie si tine la cald.
    • Prepara legumele, prajeste rapid ardeiul iute, adauga morcovi, germenii de fasole si asezoneaza usor cu sosul Teriyaki.
    • Aranjeaza legumele prajite la wok pe platou sau farfurie, peste fileul de somon si orneaza cu frunze tocate de coriandru, ceapa verde taiata julienne, seminte de susan, togarashi si langa un sfert lime.
+