Friptura de cerb cu ragu de castane si gogosele din cartofi
Cerbul este unul dintre ingredientele preferate de toamna.

Ingrediente
Friptura de cerb cu ragu de castane si gogosele din cartofi
−
+
€0.0
Pentru prepararea carnii
Pulpa de cerb
/kg
2.0 kg
0%
Slanina afumata
/g
500.0 g
0%
Cimbru proaspat
/g
2.0 g
0%
Frunze de dafin
/g
1.0 g
0%
Pentru ragu si baza pentru sos
Vin rosu
/ml
400.0 ml
0%
Castane
/g
300.0 g
0%
Miere
/g
100.0 g
0%
Afine proaspete
/g
350.0 g
0%
Pentru gogosile de cartofi
Cascaval afumat
/g
250.0 g
0%
Oua XL
/buc
3.0 buc
0%
Lapte 1,5% grasime
/ml
500.0 ml
0%
Faina de grau
/kg
1.5 kg
0%
Drojdie proaspata
/g
75.0 g
0%
Nucsoara macinata
/g
2.0 g
0%
Knorr Piure de cartofi cu lapte
/g
350.0 g
0%
/
Pentru prepararea carnii
-
Pulpa de cerb 2.0 kg
-
Slanina afumata 500.0 g
-
Cimbru proaspat 2.0 g
-
Frunze de dafin 1.0 g
Pentru ragu si baza pentru sos
-
Vin rosu 400.0 ml
-
Castane 300.0 g
-
Miere 100.0 g
-
Afine proaspete 350.0 g
Pentru gogosile de cartofi
-
Cascaval afumat 250.0 g
-
Oua XL 3.0 buc
-
Lapte 1,5% grasime 500.0 ml
-
Faina de grau 1.5 kg
-
Drojdie proaspata 75.0 g
-
Nucsoara macinata 2.0 g
-
Knorr Piure de cartofi cu lapte 350.0 g
Mod de preparare
-
Pentru prepararea carnii
- Condimenteaza carnea cu sare si piper, apoi videaza si gateste timp de 2 ore la 58 de grade Celsius.
-
Pentru ragu si baza pentru sos
- Acopera castanele si afinele cu miere.
- Sareaza si condimenteaza cu scortisoara.
- Prepara sosul brun spaniol Knorr si la final adauga putin vin pentru amplificarea gustului.
-
Pentru gogosile de cartofi
- Amesteca drojdia cu faina, ouale si Knorr Piure de Cartofi cu lapte.
- Adauga cascaval afumat ras.
- Sareaza amestecul, condimenteaza cu nucsoara, framanta apoi lasa la dospit.
- Formeaza gogosele si prajeste-le in ulei incins.
-
Pentru servire
- Scurge carnea apoi stropeste cu Rama Combi Profi. Rumeneste carnea la cuptor.
- Adauga gogosele de cartofi si ragu-ul de castane.
- Decoreaza cu fructe proaspete.