Ingrediente
Pentru gnocchi
-
Faina de orez 350.0 g
-
Cartofi 2.0 kg
-
Galbenusuri 200.0 g
-
Sare 5.0 g
-
Unt 80.0 g
Pentru sos
-
Ciuperci Champignon 1.0 kg
-
Ciuperci Pleurotus 500.0 g
-
Smantana lichida 15% grasime 300.0 ml
-
Vin alb 100.0 ml
-
Apa 250.0 ml
-
Parmezan 50.0 g
-
Patrunjel verde frunze 20.0 g
-
Spanac 150.0 g
Mod de preparare
-
Pentru gnocchi
- Se pun cartofii intr-o tava captusita cu hartie de copt la 180 ºC pentru aproximativ 60 de minute.
- Se curata de coaja si se trec printr-o presa pentru cartofi.
- Se pun intr-un bol, apoi se adauga sarea si ouale batute cu faină de orez, amestecandu-se totul pana se omogenizeaza bine.
- Se pune compozitia rezultata pe masa de lucru presarata cu faina de orez si se formeaza gnocchi, care ulterior se fierb in apa sarată aproximativ 3-4 minute, dupa care se scot si se scurg.
- Intr-o cratita se incalzeste untul si se adauga gnocchi, gatindu-se pana cand devin aurii.
-
Pentru sos
- Se topeste untul intr-o cratita si se adauga ciupercile feliate, gatindu-se aproximativ 10 minute, apoi se adauga Knorr Professional Bulion lichid de legume.
- Se toarna vinul si se lasa sa se evapore, apoi se adauga smantana lichida şi apa, gatindu-se inca 10 minute. La final se adauga spanacul, parmezanul si patrunjelul.
- Sosul se toarna peste gnocchi si daca este necesar se adauga extra scalii de parmezan.