1. Pentru carne

    • Chifteaua de carne nu este altceva decat biftecul tartar pus pe gratar. Este indicat sa folosesti o carne de calitate cu un procent de 15-20% grasime.
    • Asezoneaza carnea cu sare si piper negru, proaspat macinat, fie cand o mixezi, fie la gatire.
    • Formeaza bile de 150-200g, dupa care apasa pana cand devin plate, avand grosimea de 2,5-3 cm. De asemenea poti folosi mixuri precum vita cu porc sau pui cu miel.
    • Mentine pe sistem de sita cu separatoare din folie de plastic intre ele, in frigider (timp recomandat max. 48 ore).

  2. Pentru legume si altele

    • Spala rosiile si taie-le felii subtiri
    • Desfa salata verde foaie cu foaie si acopera cu apa rece si putin otet, astfel asigurandu-te ca inlaturi vietatile des intalnite intre frunze. Dupa acest proces, spala atent fiecare frunza de salata.
    • Curata ceapa alba, spal-o si tai-o rondele de 2-4 cm.
    • Feliaza baconul.
    • Mentine legumele intr-un recipient cu capac etans, in frigider.
  3. Pentru sosuri

    • Secretul retetei va fi parfumul sosului.
    • Amesteca impreuna: Hellmann's Maioneza Real, Hellmann's Mustar Clasic, Knorr Primerba Curry, castravetii murati taiati cubulete si Knorr Primerba Ierburi de Provence.
    • Amesteca Hellmann's Ketchup cu Knorr Primerba Busuioc.
  4. Pentru montaj

    • Incinge gratarul (plita, tigaie teflonata) si unge-l cu ulei, inainte de a aseza ingredientele pentru gatit.
    • Asaza chifteaua de carne, fara sa presezi pentru a nu-si pierde zeama, sucul ei fiind important pentru gustul final al hamburger-ului.
    • Lasa carnea sa se faca pe gratar, fara sa o misti, pana cand este suficient de gratinata partea burgerului care se afla pe sursa de caldura, incat se desprinde singura.
    • In timp ce chifteaua de carne se gateste, poti castiga timp adaugand la prajit feliile de bacon si rondelele de ceapa.
    • Gateste ceapa al dente, sa ramana crocanta in mijloc.
    • Intoarce apoi burgerul pe partea cealalta si mai lasa-l sa se faca 3 minute, adaugand deasupra baconul, ceapa gatita si feliile de cascaval, sa se topeasca toate gusturile impreuna.
    • Prajirea chiflei de hamburger este recomandat sa se faca pe locul unde s-a gatit carnea si baconul, astfel poate sa absoarba toate aromele lasate pe suprafata de gatit.
    • Pe partea de jos a chiflei adauga un strat de sos de maioneza si salata verde.
    • Asaza carnea cu baconul, rondelele de ceapa si cascavalul topit deasupra.
    • Adauga feliile de rosii si partea superioara a chiflei unsa cu un strat de ketchup aromat.
  5. Pentru servire

    • Prajeste buletele de cartofi cu cascaval si ardei jalapenos si cartofii wedges in ulei la temperatura 180 grade Celsius, timp de 4-5 minute si tapeaza de excesul de ulei cu prosopul de hartie.
    • Serveste hamburgerul impreuna cu buletele de cascaval, cartofii wedges si dipurile in sosiera.
+