Ingrediente
Pentru carne
-
Carne tocata vita 1.5 kg
-
Sare 10.0 g
-
Piper 2.0 g
Pentru legume si altele
-
Rosii 400.0 g
-
Salata verde 100.0 g
-
Ceapa 300.0 g
-
Bacon 200.0 g
Pentru sosuri
-
Castraveti murati 200.0 g
Pentru montaj
-
Chifle 10.0 buc
-
Cascaval 300.0 g
Pentru servire
-
Cartofi 1.5 kg
-
Bulete de cartofi umplute cu cascaval si ardei Jalapenos 150.0 g
Mod de preparare
-
Pentru carne
- Chifteaua de carne nu este altceva decat biftecul tartar pus pe gratar. Este indicat sa folosesti o carne de calitate cu un procent de 15-20% grasime.
- Asezoneaza carnea cu sare si piper negru, proaspat macinat, fie cand o mixezi, fie la gatire.
- Formeaza bile de 150-200g, dupa care apasa pana cand devin plate, avand grosimea de 2,5-3 cm. De asemenea poti folosi mixuri precum vita cu porc sau pui cu miel.
- Mentine pe sistem de sita cu separatoare din folie de plastic intre ele, in frigider (timp recomandat max. 48 ore).
-
Pentru legume si altele
- Spala rosiile si taie-le felii subtiri
- Desfa salata verde foaie cu foaie si acopera cu apa rece si putin otet, astfel asigurandu-te ca inlaturi vietatile des intalnite intre frunze. Dupa acest proces, spala atent fiecare frunza de salata.
- Curata ceapa alba, spal-o si tai-o rondele de 2-4 cm.
- Feliaza baconul.
- Mentine legumele intr-un recipient cu capac etans, in frigider.
-
Pentru sosuri
- Secretul retetei va fi parfumul sosului.
- Amesteca impreuna: Hellmann's Maioneza Real, Hellmann's Mustar Clasic, Knorr Primerba Curry, castravetii murati taiati cubulete si Knorr Primerba Ierburi de Provence.
- Amesteca Hellmann's Ketchup cu Knorr Primerba Busuioc.
-
Pentru montaj
- Incinge gratarul (plita, tigaie teflonata) si unge-l cu ulei, inainte de a aseza ingredientele pentru gatit.
- Asaza chifteaua de carne, fara sa presezi pentru a nu-si pierde zeama, sucul ei fiind important pentru gustul final al hamburger-ului.
- Lasa carnea sa se faca pe gratar, fara sa o misti, pana cand este suficient de gratinata partea burgerului care se afla pe sursa de caldura, incat se desprinde singura.
- In timp ce chifteaua de carne se gateste, poti castiga timp adaugand la prajit feliile de bacon si rondelele de ceapa.
- Gateste ceapa al dente, sa ramana crocanta in mijloc.
- Intoarce apoi burgerul pe partea cealalta si mai lasa-l sa se faca 3 minute, adaugand deasupra baconul, ceapa gatita si feliile de cascaval, sa se topeasca toate gusturile impreuna.
- Prajirea chiflei de hamburger este recomandat sa se faca pe locul unde s-a gatit carnea si baconul, astfel poate sa absoarba toate aromele lasate pe suprafata de gatit.
- Pe partea de jos a chiflei adauga un strat de sos de maioneza si salata verde.
- Asaza carnea cu baconul, rondelele de ceapa si cascavalul topit deasupra.
- Adauga feliile de rosii si partea superioara a chiflei unsa cu un strat de ketchup aromat.
-
Pentru servire
- Prajeste buletele de cartofi cu cascaval si ardei jalapenos si cartofii wedges in ulei la temperatura 180 grade Celsius, timp de 4-5 minute si tapeaza de excesul de ulei cu prosopul de hartie.
- Serveste hamburgerul impreuna cu buletele de cascaval, cartofii wedges si dipurile in sosiera.