Ingrediente
Pentru chiftea
-
Carne de vita 1.5 kg
-
Piper boabe 3.0 g
Pentru sos si altele
-
Curry 15.0 g
-
Castraveti murati 200.0 g
-
Bacon 200.0 g
-
Ceapa 300.0 g
-
Cartofi 1.2 kg
-
Sare de mare 20.0 g
Pentru chifle
-
Chifle 10.0 buc
Pentru servire
-
Rosii 400.0 g
-
Cascaval 300.0 g
-
Salata verde 120.0 g
Mod de preparare
-
Pentru chiftea
- Asezoneaza carnea tocata de vita80% si 20% grasimecu Knorr Concentrat de Vita si piper negru proaspat macinat.
- Formeaza bile de 150-200 g, apasa pana devin plate, la o grosime de 2,5-3 cm.
- Gateste carneape gratar, plita sau tigaie teflonata, fara sa presezi pentru a nu-si pierde zeama, sucul ei fiind important pentru gustul final al hamburgerului.
-
Pentru sos si altele
- Amesteca impreuna: maioneza, mustarul, curry-ul, castravetii taiati cubulete si Knorr Primerba Ierburi deProvence. Separat amesteca ketchup-ul cu Knorr Primerba Busuioc.
- Prajeste crocant baconul, gateste al dente ceapa rondele casa ramana crocanta la mijloc.
- Curata si taie cartofii in forma dorita, prajeste-i in ulei incins la 180 grade Celsius sau coace-i la cuptor, stropiti cu ulei, la o temperatura de 170 grade Celsius, pana ce capata o crusta aurie. Asezoneaza cu sare de mare.
-
Pentru chifle
- Prajeste crocant chifla de hamburger, recomandat chiar pe locul unde s-au gatit carnea si baconul, astfel putand sa absoarba toate aromele lasate pe suprafata de gatit.
-
Pentru servire
- Adauga un strat de maioneza pe partea de jos a chiflei, apoi salata verde, carnea cu bacon-ul, rondelele de ceapa, cascavalul topit deasupra, rosiile. Pune la final capacul chiflei uns cu un strat de ketchup aromat.
- Serveste alaturi de cartofi prajiti sau cartofi copti la cuptor.