+

Pentru somon

Pentru sparanghel

  • Sparanghel 200 g

Pentru spanac

  • Baby spanac 125 g
  • Ulei de masline 25 ml
  • Usturoi 10 g

Pentru sos

Pentru lasagna

  • Foi lasagna 800 g
  • Mozzarella 500 g
  • Parmezan 100 g

Pentru servire

  • Chives 10 g
  • Ulei de masline 50 ml
  1. Pentru somon

    • Somonul se fileteaza, se inlatura pielea si se dezoseaza.
    • Se aduce apa la fierbere si se adauga Knorr Concentrat de Legume. In supa obtinuta adaugam coaja de lamaie, lime, ulei de masline si potrivim la gust cu sare si piper.
    • Posam bucatile de somon in supa timp de 2 minute, dupa care le asezam intr-o sita ca sa se scurga.
  2. Pentru sparanghel

    • In aceeasi supa cu aroma de lamaie si peste, blansam bucatile de sparanghel, pe care apoi le racim in apa rece cu gheata, apoi se lasa la scurs.

  3. Pentru spanac

    • Incalzim o tigaie fierbinte, adaugam ulei de masline si usturoi bucati, asezam deasupra baby spanacul proaspat, amestecam si inlaturam imediat de pe foc, caldura tigaii fiind suficienta pentru finalizarea gatirii.

  4. Pentru sos

    • Incalzim o tigaie, adaugam Rama Summer County, calim feliile de usturoi si ceapa verde timp de 1 minut, urmand sa adaugam sparanghelul taiat bucati si continuam gatirea inca 1 minut. Asezonam cu sare si piper. Optional scoatem bucatile de usturoi.
    • Adaugam faina peste si calim amestecand continuu. Stingem compozitia cu supa fierbinte si lasam sa se omogenizeze sosul.
    • Amestecam Rama Cremefine 15% cu galbenusuri de oua si adaugam compozitia treptat in sos.
  5. Pentru lasagna

    • Adaugam foile de lasagna timp de 0.5 - 1 minut in supa baza ca sa se inmoaie, lasam la scurs, dar nu suprapuse, pentru a nu se lipi.
    • Intr-un vas uns cu Rama Summer County montam straturi de foi de lasagna, aleatoriu bucati de somon posat, spanac, mozzarella data pe razatoare si sosul cremos cu ceapa, usturoi si sparanghel. Ultimul strat va contine capetele de sparanghel blansate si parmezan.
    • Se gateste acoperit timp de 40 de minute la 185°C si apoi 10 - 15 minute gratinam neacoperit.
  6. Pentru servire

    • Preparatul se serveste portionat, fierbinte si optional cu o vinaigrette din ulei de masline, suc de lamaie si lime si frunze de chives.

+