Menu

Ingrediente

+

Pentru Preparat


...

Mod de preparare

  1. Pentru Preparat

    • Introdu limba de vită în cuptorul preîncălzit la 85 grade Celsius, timp de 8 ore.
    • Pregătește momițele crocante: spală-le și ține-le în lapte timp de 12 ore, apoi blanșează-le în apă fierbinte cu suc de lămâie, timp de 2 minute. Scurge-le și asezonează cu sare Maldon și piper negru. Trece-le apoi prin făină, ou și pesmet Panko. Prăjește-le în ulei de floarea-soarelui, la 180 grade Celsius. Scoate-le pe prosop de hârtie și ține-le la cald până în momentul servirii.
    • Pregătește noisette-ul de legume: blanșează-le în apă cu sare, apoi împreună cu ciupercile tăiate sferturi sotează în ulei și adaos de unt. Asezonează cu sare și piper negru.
    • Curăță cartofii și taie-i felii subțiri cu ajutorul unei mandoline. Confiază în unt topit la 60 grade Celsius, apoi montează într-o formă de terină un strat de cartofi, presară apoi piure de trufe și Knorr Primerba Ceapă Șalotă. Continuă până se umple forma și închide cu un strat din felii de cartofi. Presează și introdu la cuptor, la 120 grade Celsius, timp de 1 oră și jumătate. Scoate-i din cuptor, răcește-i, scoate-i din forma de terină și taie felii de 1 cm. Sotează în unt topit și ține la cald până în momentul servirii.
    • Pregătește sosul demi-glace din: Knorr Professional Bulion de Vită, 500 ml apă, jiul strecurat de la limba de vită. Fierbe până când ajunge la consistența dorită. Adaugă câteva fâșii de unt pentru consistență și aspect. Ține la cald până în momentul servirii.
    • Curăță limba de slung (pieliță), porționează în 10 felii și prăjește în ulei și adaos de unt, pe ambele părți. Scurge, asezonează cu sare Maldon și piper negru. Trece printr-un amestec de semințe de susan alb și negru.
    • Montează preparatul: adaugă sos demi-glace, o felie de limbă în crustă de semințe de susan, momițe în crustă de pesmet Panko, noisette legume, hribi și terină de cartofi cu trufe.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu