+

Pentru humusul de dovleac

  • Dovleac 700 g
  • Ulei de masline 60 ml
  • Catei de usturoi 3 buc
  • Suc de lamaie 45 ml
  • Chimen 15 g
  • Tahini 30 g

Pentru confitul de ceapa

  • Ceapa rosie 3 buc
  • Ulei de masline 60 ml
  • Otet balsamic 30 ml
  • Zahar 30 g

Pentru servire

  • Lipie 10 buc
  • Za'atar 10 g
  • Coriandru 10 g
  • Marar verde 10 g
  • Branza feta 50 g
  1. Pentru humusul de dovleac

    • Preincalzeste cuptorul la 200°C.
    • Curata dovleacul de coaja, indeparteaza semintele si taie sub forma de wedges.
    • Pune bucatile de dovleac in tava de copt, stropeste cu ulei de masline si asezoneaza.
    • Coace la cuptor timp de 30 de minute pana se rumenesc si devin moi. Adauga cateii de usturoi la jumatatea timpului de coacere. Lasa la racit.
    • Pune dovleacul si usturoiul intr-un blender, impreuna cu sucul de lamaie, chimen si tahini si paseaza pana devine pasta.
    • Asezoneaza dupa gust.
  2. Pentru confitul de ceapa

    • Taie ceapa subtire.
    • Incalzeste uleiul de masline si caleste ceapa la foc mediu pana devine moale.
    • Adauga otet balsamic si zahar. Asezoneaza dupa gust.
  3. Pentru servire

    • Incalzeste lipiile intr-un cuptor preincalzit si intinde hummusul.
    • Faramiteaza branza feta peste lupii si adauga coriandru proaspat si marar.
    • Presara generos fiecare lipie cu za’atar.
+