Ingrediente
Pentru piure
-
Cartofi, curatati 600.0 g
-
Smantana 250.0 g
-
Unt 150.0 g
Pentru sos
-
Demi glace din legume (vegan) 200.0 ml
-
Vin rosu 100.0 ml
-
Ceapa, taiata fasii 50.0 g
-
Mustar boabe 2.0 linguri
-
Unt 50.0 g
Pentru Little Willies si montare
-
The Vegetarian Butcher Little Willies 1.9 kg 12.0 buc
-
Ceapa, taiata julienne 200.0 g
-
Rozmarin, spalat si desfacute frunzele 2.0 crengute
Mod de preparare
-
Pentru piure
- Fierbe cartofi intr-o oala adanca.
- Cand au fiert, pune-i intr-o strecuratoare, apoi pune-i inapoi in oala, pentru a se evapora tot lichidul in exces.
- Zdrobeste cartofi printr-o sita fina pentru a obtine o consistenta de piure.
- Pune oala la foc mic, adauga smantana si unt si amesteca pentru omogenziare.
- Asezoneaza cu sare.
-
Pentru sos
- Intr-o soteusa, adauga 50 g de eapa taiata fasii, vin rosu, fierbe la foc mic pana lichidul se reduce la jumatate.
- Adauga demi -glace, boabele de mustar si fierbe aproximativ 8 minute.
- Adauga putin unt pentru a da cosistenta si a completa aromele sosului.
-
Pentru Little Willies si montare
- Incinge putin ulei intr-o tigaie non-aderenta, prajeste carnaciorii Little Willies pana se rumenesc pe toata suprafata. Tine la cald.
- In aceiasi tigaie, prajeste ceapa taiata julienne, adauga frunze de rozmarin, prajeste pana devine aurie. Tine la cald.
- Incalzeste toate elementele preparatului, monteaza pe o farfurie fierbinte, piure de cartofi, Little Willies deasupra.
- Toarnaimprejur sos lejer de legume si décor de ceapa prajita.
-
Sfatul bucatarului
Garnitura poate contine legume coapte la gratar sau frunze de kale prajite in tigaie sau varza calita cu infuzie de chimen.