+

Pentru piure

  • Cartofi, curatati 600 g
  • Smantana 250 g
  • Unt 150 g

Pentru sos

  • Demi glace din legume (vegan) 200 ml
  • Vin rosu 100 ml
  • Ceapa, taiata fasii 50 g
  • Mustar boabe 2 linguri
  • Unt 50 g

Pentru Little Willies si montare

  1. Pentru piure

    • Fierbe cartofi intr-o oala adanca.
    • Cand au fiert, pune-i intr-o strecuratoare, apoi pune-i inapoi in oala, pentru a se evapora tot lichidul in exces.
    • Zdrobeste cartofi printr-o sita fina pentru a obtine o consistenta de piure.
    • Pune oala la foc mic, adauga smantana si unt si amesteca pentru omogenziare.
    • Asezoneaza cu sare.
  2. Pentru sos

    • Intr-o soteusa, adauga 50 g de eapa taiata fasii, vin rosu, fierbe la foc mic pana lichidul se reduce la jumatate.
    • Adauga demi -glace, boabele de mustar si fierbe aproximativ 8 minute.
    • Adauga putin unt pentru a da cosistenta si a completa aromele sosului.
  3. Pentru Little Willies si montare

    • Incinge putin ulei intr-o tigaie non-aderenta, prajeste carnaciorii Little Willies pana se rumenesc pe toata suprafata. Tine la cald.
    • In aceiasi tigaie, prajeste ceapa taiata julienne, adauga frunze de rozmarin, prajeste pana devine aurie. Tine la cald.
    • Incalzeste toate elementele preparatului, monteaza pe o farfurie fierbinte, piure de cartofi, Little Willies deasupra.
    • Toarnaimprejur sos lejer de legume si décor de ceapa prajita.
  4. Sfatul bucatarului

    Garnitura poate contine legume coapte la gratar sau frunze de kale prajite in tigaie sau varza calita cu infuzie de chimen.