Mititei umpluti cu branza de capra, cipsuri de cartofi si spuma de mustar cu perle de branza
Faimosii mici, mosteniti de la turci, isi fac loc pe masa fiecarui roman. Incearca o reteta reinventata pentru a-ti surprinde clientii.

Ingrediente
Mititei umpluti cu branza de capra, cipsuri de cartofi si spuma de mustar cu perle de branza
−
+
€0.0
Pentru mititei
Pulpa de oaie
/kg
2.0 kg
0%
Sare
/g
50.0 g
0%
Bicarbonat
/g
40.0 g
0%
Cimbru uscat
/g
5.0 g
0%
Usturoi
/g
60.0 g
0%
Ardei iute
/g
5.0 g
0%
Piper
/g
0.0 g
0%
Fulgi de gheata
/g
200.0 g
0%
Branza proaspata
/g
300.0 g
0%
Branza de capra
/g
300.0 g
0%
Ceafa de vita
/kg
2.0 kg
0%
Pentru cartofi
Cartofi
/kg
2.0 kg
0%
Ulei de floarea soarelui
/ml
0.0 ml
0%
Pentru spuma mustar cu perle de branza
Perle de branza
/g
300.0 g
0%
Boabe mustar marinat
/g
30.0 g
0%
Mustar Dijon
/g
50.0 g
0%
Hellmann's Mustar Clasic 3 kg
/g
200.0 g
0%

Lecitina de soia
/g
5.0 g
0%
/
Pentru mititei
-
Pulpa de oaie 2.0 kg
-
Sare 50.0 g
-
Bicarbonat 40.0 g
-
Cimbru uscat 5.0 g
-
Usturoi 60.0 g
-
Ardei iute 5.0 g
-
Piper
-
Fulgi de gheata 200.0 g
-
Branza proaspata 300.0 g
-
Branza de capra 300.0 g
-
Ceafa de vita 2.0 kg
Pentru cartofi
-
Cartofi 2.0 kg
-
Ulei de floarea soarelui
Pentru spuma mustar cu perle de branza
-
Perle de branza 300.0 g
-
Boabe mustar marinat 30.0 g
-
Mustar Dijon 50.0 g
-
Lecitina de soia 5.0 g
Mod de preparare
-
Pentru mititei
- Trece carnea de vita si de oaie prin masina de tocat, amesteca cu sare si bicarbonat si pune la rece pentru 24 ore.
- Trece carnea prin masina de tocat la sita deasa. Adauga cimbru si usturoi, ardei iute si piper. Adauga in compozitia de carne fulgii de gheata si 50 g Knorr Bulion Lichid Vita, amesteca si framanta carnea pana la consistenta omogena. Da compozitia prin masina de tocat cu palnie si formeaza mititei de 100-120g.
- Amesteca branza veche de capra cu branza prospata. Aplatizeaza mititeii pe folie alimentara, adauga amestecul de branza si inchide ruloul de carne. Gateste mititei pe gratar sau plita incinsa unsa cu untura sau ulei.
-
Pentru cartofi
- Curata si spala cartofii, feliaza-i subtire si mentine-i in apa rece 30 min. Scurge, prajeste 1 minut in ulei incins la 130ᵒC grade, scurge si lasa 30 min la rece.
- Prajeste cartofii din nou la 190ᵒC grade, pana cand devin crocanti.
-
Pentru spuma mustar cu perle de branza
- Spala intr-o sita perlele de branza si amesteca cu boabele de mustar. Fierbe 500 ml de apa, adauga 10 g de Knorr Bulion Lichid Vita, mustar Dijon, Hellmann’s Mustar Clasic.
- Raceste sosul, adauga lecitina de soia, amesteca si mentine la rece 1 ora.
- La servire agita sosul cu un blender pentru a forma spuma de mustar.