+

Pregatirea morcovilor

  • Morcovi, cu frunze 1.7 kg
  • Unt nesarat 340 g
  • Bicarbonat 5 g

Pregatirea gremolatei

  • Frunze de morcov 50 g
  • Patrunjel 50 g
  • Ulei de rapita
  • Coaja de la 2 lamai
  • Ardei negru, proaspat macinat
  • Sare aromatizata

Pregatirea maionezei Za'atar

Pregatirea semintelor de floarea soarelui confiate

  • Seminte de floarea soarelui 150 g
  • Zahar brun 80 g
  • Sare aromatizata
  1. Pregatirea morcovilor

    • Taiati capetele morcovilor, astfel incat sa existe 1 cm de verdeata. Pastrati frunzele pentru gremolata. Curata morcovii.
    • Amestecati morcovii cu untul si bicarbonatul de sodiu si gatiti-i intr-o oala sub presiune timp de 15 minute. O parte din morcovii caramelizati vor fi mai inchisi la culoare, in timp ce unii vor ramane portocalii.
  2. Pregatirea gremolatei

    • Prajiti frunzele de morcov si frunzele de patrunjel pana devin translucide si usor crocante, pentru aproximativ 15-25 de secunde. Scurgeti pe prosopul de hartie si asezonati cu sare aromatizata.
    • Amestecati usor frunzele prajite cu coaja de lamaie si dati deoparte.
  3. Pregatirea maionezei Za'atar

    • Combinati toate ingredientele pentru maioneza Za'atar si puneti-le intr-un recipient din care puteti doza. Tineti la frigider pana va fi nevoie sa o utilizati.
  4. Pregatirea semintelor de floarea soarelui confiate

    • Incalziti semintele de floarea soarelui intr-o tigaie mica antiaderenta timp de aproximativ 3 minute la foc mediu-inalt. Adaugati zaharul brun, amestecand constant pana cand semintele sunt acoperite, iar zaharul brun s-a topit.
    • Puneti compozitia obtinuta pe hartie de copt, presarati sare si lasati sa se raceasca.
    • Montarea preparatului
    • Puneti morcovii calzi pe o farfurie si stropiti cu maioneza za'atar.
    • Garnisiti cu seminte confiate si gremolata. Gata de servire!