Ingrediente
Pregatirea morcovilor
-
Morcovi, cu frunze 1.7 kg
-
Unt nesarat 340.0 g
-
Bicarbonat 5.0 g
Pregatirea gremolatei
-
Frunze de morcov 50.0 g
-
Patrunjel 50.0 g
-
Ulei De Rapita
-
Coaja De La 2 Lamai
-
Sare Aromatizata
-
Piper Negru, Proaspat Macinat
Pregatirea maionezei Za'atar
-
Amestec condimente Za'atar 10.0 g
-
Suc de lamaie 10.0 ml
Pregatirea semintelor de floarea soarelui confiate
-
Seminte de floarea soarelui 150.0 g
-
Zahar brun 80.0 g
-
Sare Aromatizata
Mod de preparare
-
Pregatirea morcovilor
- Taiati capetele morcovilor, astfel incat sa existe 1 cm de verdeata. Pastrati frunzele pentru gremolata. Curata morcovii.
- Amestecati morcovii cu untul si bicarbonatul de sodiu si gatiti-i intr-o oala sub presiune timp de 15 minute. O parte din morcovii caramelizati vor fi mai inchisi la culoare, in timp ce unii vor ramane portocalii.
-
Pregatirea gremolatei
- Prajiti frunzele de morcov si frunzele de patrunjel pana devin translucide si usor crocante, pentru aproximativ 15-25 de secunde. Scurgeti pe prosopul de hartie si asezonati cu sare aromatizata.
- Amestecati usor frunzele prajite cu coaja de lamaie si dati deoparte.
-
Pregatirea maionezei Za'atar
- Combinati toate ingredientele pentru maioneza Za'atar si puneti-le intr-un recipient din care puteti doza. Tineti la frigider pana va fi nevoie sa o utilizati.
-
Pregatirea semintelor de floarea soarelui confiate
- Incalziti semintele de floarea soarelui intr-o tigaie mica antiaderenta timp de aproximativ 3 minute la foc mediu-inalt. Adaugati zaharul brun, amestecand constant pana cand semintele sunt acoperite, iar zaharul brun s-a topit.
- Puneti compozitia obtinuta pe hartie de copt, presarati sare si lasati sa se raceasca.
- Montarea preparatului
- Puneti morcovii calzi pe o farfurie si stropiti cu maioneza za'atar.
- Garnisiti cu seminte confiate si gremolata. Gata de servire!