Ingrediente
Pentru supa clara de vita
-
Oase cu maduva, cartilaje 6.5 kg
-
Morcovi 500.0 g
-
Ceapa 500.0 g
-
Radacina de telina 500.0 g
-
Radacina de pastarnac 250.0 g
-
Radacina de patrunjel 250.0 g
-
Sare de mare 30.0 g
Pentru noodles la wok
-
Ardei iute 30.0 g
-
Vin de orez 100.0 ml
-
Sos de stridii 85.0 ml
-
Amidon de porumb 15.0 g
-
Ulei de arahide 60.0 ml
-
File de vita 1.0 kg
-
Usturoi 20.0 g
-
Ghimbir 30.0 g
-
Ardei gras rosu 500.0 g
-
Noodles 400.0 g
-
Seminte de susan 20.0 g
-
Ulei de susan 30.0 ml
-
Zahar brun 40.0 g
-
Morcovi 300.0 g
Mod de preparare
-
Pentru supa clara de vita
- Pentru supa se fierb oasele in aproximativ 15 l de apa cu sare si Knorr Concentrat de Vita. Dupa aproximativ 3 ore de fierbere se adauga zarzavatul si piperul. Se continua fierberea circa 60 minute. Supa obtinuta se strecoara prin etamina umeda.
-
Pentru noodles la wok
- Pentru preparatul la wok, se adauga noodles (taiteii de orez) intr-un bol termorezistent, se acopera cu apa fierbinte si se lasa aprox. 2 minute. Apoi se scurge apa si se separa taiteii cu o furculita. Se stropeste cu ulei de susan si se amesteca.
- Se amesteca zaharul, ardeiul iute, vinul de orez, sosul soia si sosul de stridii intr-un castron. Se amesteca amidonul de porumb cu 2-3 linguri de apa pana se omogenizeaza, apoi se adauga in sosul preparat.
- Se incalzeste jumatate din uleiul de arahide intr-o tigaie wok, la foc iute. Se adauga fasiile de carne de vita, se amesteca si se prajesc pana cand se rumenesc bine, apoi se inlatura carnea.
- Se adauga in vasul wok restul de ulei si se calesc: usturoiul, ghimbirul si bastonasele de legume. Dupa 2 minute se reintroduc carnea, semintele de susan (alb si negru) prajite si sosul preparat. Se gateste pana ce sosul este legat. Se serveste cu supa de vita redusa deasupra.