Paella mixta
Daca exista un fel de mancare clasic din gastronomia spaniola, acesta este paella. Descopera reteta noastra si delecteaza-ti oaspetii cu o explozie de arome.

Ingrediente
Pentru orez, carne si fructele de mare
-
Orez cu bob rotund (pentru paella) 800 g
-
Piept de pui 800 g
-
Carne de porc 200 g
-
Jamon 150 g
-
Midii 300 g
-
Calamari 200 g
-
Creveti 300 g
-
Mazare congelata 100 g
-
Anghinare conservata 150 g
-
Rosii 300 g
-
Usturoi 40 g
-
Ardei gras rosu 100 g
-
Ardei gras galben 100 g
-
Patrunjel 20 g
-
Ulei de masline 80 ml
Mod de preparare
-
Pentru orez, carne si fructele de mare
- In cratita de paella (sau o cratita cu un diametru mare si nu foarte inalta), se prajeste in ulei de masline carnea de pui si porc taiata cuburi, pentru aproximativ 5 minute, apoi se adauga bucatelele de jamon, apoi se scoate carnea si se lasa deoparte.
- In acelasi ulei se gatesc ardeii taiati cuburi, usturoiul feliat, rosiile cubulete , pentru cateva minute. Se adauga si feliile de anghinare continuand gatirea amestecand continuu pentru inca 3 minute, apoi se adauga calamarul taiat cuburi.
- Se adauga crevetii si orezul , continuandu-se gatirea, amestecand des. Se adauga Knorr boia de ardei iute din Spania si patrunjelul tocat.
- Se pune apa la fiert (aproximativ 1.6 l); se adauga Knorr concentrat de pui, Knorr Primerba creveti si Knorr pasta de sofran si se amesteca. Se toarna supa astfel obtinuta in cratita si se incorporeaza mazarea, midiile si carnea.
- Se gateste timp de 20 de minute, apoi se acopera si se lasa la odihnit pentru aproximativ 10 minute inainte de servire.