+

Pentru pieptul de porc

Pentru morcovii tineri caramelizati

Pentru piureul de morcovi

  1. Pentru pieptul de porc

    • Pune intr-o tigaie sucul de mere, otetul de mere, zaharul brun, scortisoara, cuisoarele, foile de dafin, cimbru, boia, Knorr Concentrat de costita afumata, piper Cayenne si sarea de mare si lasa-le la foc mic pana se formeaza un lichid de consistenta unui sirop. Lasa la infuzat pentru o zi (de preferinta) si apoi strecoara.
    • A doua zi, preincalzeste cuptorul la 180°C. Trage la tigaie in putin ulei pieptul de porc, pana se rumeneste pe toate partile. Pune la cuptor 30 de minute, apoi unge cu lichidul preparat cu o zi inainte. Coace la 170°C pentru aproximativ 1.5 ore; unge carnea la fiecare 20 de minute. Incepe sa gatesti morcovii cand pieptul de porc se rumeneste.
  2. Pentru morcovii tineri caramelizati

    • Incalzeste intr-o tigaie uleiul de masline; adauga untul nesarat. Adauga morcovii, cimbrul, tarhonul, 2 bucati de anason, foile de dafin, sarea si zaharul. Gateste la foc mediu aproximativ 15 minute. Mareste temperatura pentru 5 minute, pana se rumenesc. Adauga Knorr Reductie de otet balsamic si ia tigaia de pe foc atunci cand morcovii capata o consistenta lipicioasa.
  3. Pentru piureul de morcovi

    • Incalzeste usor untul pana se topeste, apoi adauga morcovii tocati, sarea, 2 lingurite zahar pudra, tarhonul, cimbrul si 2bucati de anason. Acopera si gateste timp de aproximativ 10 minute, amesteca des, evita colorarea. Adauga Knorr Professional Bulion Lichid Legume si Rama Cremefine 31 % multiple aplicatii si gateste aproximativ 20 de minute. Adauga sucul de lamaie la final.
    • Scoateo steluta de anason, tarhonul si cimbrul. Blendeaza o treime din cantitatea de morcovi cu steluta de anason ramasa si trece printr-o sita fina. Paseaza morcovii ramasi, combina cu piureul fin si lasa la racit pana e gata de servit.
+