Piept de porc la cuptor cu piure de morcovi infuzat cu anason si morcovi tineri caramelizati cu reductie de otet balsamic
Pieptul de porc cu sorici va capata o crusta dulce, perfect completata de piure-ul condimentat de morcovi. Morcovii tineri glasati cu reductie de balsamic adauga un plus de textura, facand legatura intre crocantul carnii si mixul moale, cremos al piureului.

Ingrediente
Pentru pieptul de porc
-
Piept de porc 2.5 kg
-
suc de mere 2.0 l
-
Otet de mere 250.0 ml
-
Zahar brun 200.0 g
-
Baton scortisoara 2.0 buc
-
Cuisoare 8.0 buc
-
Foi de dafin 4.0 buc
-
Crenguta cimbru 4.0 buc
-
Boia de ardei dulce 10.0 g
-
Piper cayenne 5.0 g
-
Sare de mare 20.0 g
Pentru morcovii tineri caramelizati
-
Morcovi tineri 500.0 g
-
Ulei de masline 60.0 ml
-
Unt 30.0 g
-
Tarhon 20.0 g
-
Cimbru 20.0 g
-
Anason stelat 2.0 buc
-
Foi de dafin 2.0 buc
-
Sare
-
Piper
-
Zahar pudra 20.0 g
Pentru piureul de morcovi
-
Morcovi tineri 1.0 kg
-
Unt nesarat 70.0 g
-
Crengute tarhon 3.0 buc
-
Crengute cimbru 3.0 buc
-
Anason stelat 2.0 buc
-
Smantana lichida 30% grasime 120.0 ml
-
Suc de lamaie 50.0 ml
-
Zahar pudra 25.0 g
-
Sare de mare 5.0 g
Mod de preparare
-
Pentru pieptul de porc
- Pune intr-o tigaie sucul de mere, otetul de mere, zaharul brun, scortisoara, cuisoarele, foile de dafin, cimbru, boia, Knorr Concentrat de costita afumata, piper Cayenne si sarea de mare si lasa-le la foc mic pana se formeaza un lichid de consistenta unui sirop. Lasa la infuzat pentru o zi (de preferinta) si apoi strecoara.
- A doua zi, preincalzeste cuptorul la 180°C. Trage la tigaie in putin ulei pieptul de porc, pana se rumeneste pe toate partile. Pune la cuptor 30 de minute, apoi unge cu lichidul preparat cu o zi inainte. Coace la 170°C pentru aproximativ 1.5 ore; unge carnea la fiecare 20 de minute. Incepe sa gatesti morcovii cand pieptul de porc se rumeneste.
-
Pentru morcovii tineri caramelizati
- Incalzeste intr-o tigaie uleiul de masline; adauga untul nesarat. Adauga morcovii, cimbrul, tarhonul, 2 bucati de anason, foile de dafin, sarea si zaharul. Gateste la foc mediu aproximativ 15 minute. Mareste temperatura pentru 5 minute, pana se rumenesc. Adauga Knorr Reductie de otet balsamic si ia tigaia de pe foc atunci cand morcovii capata o consistenta lipicioasa.
-
Pentru piureul de morcovi
- Incalzeste usor untul pana se topeste, apoi adauga morcovii tocati, sarea, 2 lingurite zahar pudra, tarhonul, cimbrul si 2bucati de anason. Acopera si gateste timp de aproximativ 10 minute, amesteca des, evita colorarea. Adauga Knorr Professional Bulion Lichid Legume si smantana lichida si gateste aproximativ 20 de minute. Adauga sucul de lamaie la final.
- Scoateo steluta de anason, tarhonul si cimbrul. Blendeaza o treime din cantitatea de morcovi cu steluta de anason ramasa si trece printr-o sita fina. Paseaza morcovii ramasi, combina cu piureul fin si lasa la racit pana e gata de servit.