Menu

Ingrediente

+

Pentru pieptul de pui

  • Piept de pui 1.7 kg
  • Chimion 5.0 g
  • Boia de ardei dulce 10.0 g
  • Piper 2.0 g
  • Sare 12.0 g
  • Rama Combi Profi 50.0 ml

Pentru sosul de nuci

Pentru couscous

Pentru salata

  • Vinete 600.0 g
  • Ulei de masline 25.0 ml
  • Rosii cherry 300.0 g
  • Frunze menta 20.0 g
  • Branza de capra 170.0 g
  • Lamaie 50.0 g

Descopera o reteta savuroasa si sanatoasa de piept de pui si salata de couscous cu vinete coapte, servita alaturi de sos de nuci, menta si branza de capra.

...

Mod de preparare

  1. Pentru pieptul de pui

    • Preincalzeste cuptorul la 180ºC. Amesteca chimion, boia de ardei dulce, piper negru proaspat macinat si sare. Trece pieptul de pui prin acest amestec. Asaza pieptul de pui pe o tava de cuptor si pulverizeaza Rama Combi Profi. Introdu tava la cuptor timp de 25 - 30 de minute sau pana ce capata o crusta aurie.
  2. Pentru sosul de nuci

    • Pregateste 400 ml de supa de pui din Knorr Bulion Lichid Pui si 400 ml apa, pune o jumatate de lipie la inmuiat in supa pentru cateva minute.
    • Prajeste intr-o tigaie miezul de nuca aproximativ 3 minute. Pastreaza la cald.
    • Incinge intr-o tigaie ulei de masline, adauga ceapa si usturoiul, tocate marunt, soteaza 3-4 minute.
    • Intr-un blender adauga lipia inmuiata si stoarsa, ceapa si usturoiul sotat si aproape toata cantitatea de miez de nuca. Adauga restul de supa de pui si blendeaza pana cand obtii o pasta fina.
    • Pune pasta cremoasa de nuci in tigaie, adauga smantana lichida si suc de lamaie, asezoneaza si tine la cald. Adauga coriandru proaspat tocat in sosul de nuci pregatit.
  3. Pentru couscous

    • Pregateste supa de legume din Knorr Bulion Lichid Legume si 500 ml apa, adu la fierbere, ia vasul de pe foc si adauga couscous, acopera vasul si lasa la odihnit timp de 10 minute.
  4. Pentru salata

    • Intr-o tigaie de tip gratar unsa cu ulei de masline, adauga felii de vanata, aproximativ 1 cm, asezoneaza cu sare si piper, frige-le pe ambele parti pana cand capata dungi maronii si se patrund. Tine la cald.
    • Amesteca rosiile cherry taiate in doua sau sferturi, frunzele de menta tocate, adauga couscous-ul care a fost amestecat cu o furculita, cuburile de branza de capra, feliile de vanata la gratar si adauga sucul de lamaie.
    • Asezoneaza cu sare si piper.
  5. Pentru servire

    • Monteaza farfuria cu felii de piept de pui, sos de nuci, cateva nuci tocate si salata de couscous cu vinete coapte, rosii, menta, coriandru si branza de capra.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu