Ingrediente
Pentru risotto
-
Bulgur (amestec de cereale) 300.0 g
-
Mure proaspete 300.0 g
-
Sfecla rosie cruda 286.0 g
-
Ulei 50.0 ml
-
Smantana lichida 200.0 ml
Pentru pieptul de rata
-
Piept de rata 2.0 kg
Mod de preparare
-
Pentru risotto
- Fierbe bulgurul impreuna cu sfecla cuburi, condimenteaza cu sare si piper.
- Spre finalul prepararii, adauga murele taiate jumatati si smantana lichida.
-
Pentru pieptul de rata
- Cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea, condimenteaza cu Knorr condimente pentru pui si videaza.
- Gateste-l la 58 de grade timp de 30 minute, apoi raceste-l in apa cu gheata.
- Rumeneste pieptul de rata pe ambele parti, intr-o tigaie incinsa.
- Pregateste sosul Knorr Bratenjus conform indicatiilor si adauga putina grasime de la rata, pentru un plus de gust.
-
Pentru servire
- Intr-o forma, aseaza risotto, apoi bucatile de piept de rata si sosul.