+

Pentru preparat

  1. Pentru preparat

    • Curata si spala legumele, taie ceapa marunt.
    • Asaza cartofii dulci pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace-i in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius timp de 25-30 de minute. Cand s-au racit taie felii groase de 0,5 cm.
    • Spala si cresteaza pielea pieptului de rata, asezoneaza cu sare si piper pe ambele parti.
    • Prajeste pieptul de pui intr-o tigaie rece, asaza pieptul cu pielea in jos si prajeste-l pana se topeste grasimea si pielea capata o crusta maronie, prajeste-l si pe partea celalata, adauga unt si restul de cognac si brezeaza pana se evapora alcoolul. Tine la cald.
    • Pregateste sosul de visine: intr-o tigaie soteuza adauga putin unt, putin ulei, adauga ceapa tocata, visinele decongelate, Knorr Professional Bulion de vita, jumatate din cantitatea de cognac si jumatate din cantitatea de vin, fierbe pana se evapora alcoolul, apoi adauga smantana de gatit si fierbe inca 2 minute, apoi blendeaza sosul si strecoara printr-o sita fina si tine la cald.
    • Soteaza sparanghelul intr-o tigaie cu putin ulei de masline, adauga zahar brun, sare si piper negru macinat, adauga spre final restul de vin alb si fierbe pana se evapora alcoolul. Tine la cald.
    • Prajeste pe ambele parti feliile de cartof dulce, adauga Knorr Primerba Ierburi de Provence si prajeste pana ce capata o crusta bine rumenita.
    • Monteaza preparatul pe o farfurie intinsa, felii de cartof dulce aromatizat cu ierburi de Provence, sparanghel sote, felii de piept de rata brezat, sos de visine si decor de microplante macris.