Ingrediente
Pentru gatirea carnii de rata
-
Piept de rata 2.5 kg
-
Sare 30.0 g
-
Piper 15.0 g
-
Portocale 1.0 kg
Pentru preparea garniturii
-
Ceapa rosie 500.0 g
-
Varza rosie 1.0 kg
-
Zahar 80.0 g
-
Vin rosu 500.0 ml
-
Suc de coacaze 500.0 ml
-
Baton scortisoara 5.0 buc
-
Cartofi 2.0 kg
-
Lapte 300.0 ml
-
Unt 200.0 g
Pentru realizarea sosului
-
Coniac 50.0 ml
-
Unt 100.0 g
Mod de preparare
-
Pentru gatirea carnii de rata
- Marineaza pieptul de rata cu sare, piper si suc de portocale, timp de o ora si prajeste-l in tigaie cu pielea in jos.
- Apoi finalizeaza-l in cuptor la 90 de grade Celsius timp de 8-9 minute.
-
Pentru preparea garniturii
- Soteaza ceapa rosie si varza rosie in tigaia in care ai prajit pieptul de rata. Stinge cu vin, adauga zahar, suc de coacaze, scortisoara si lasa la redus.
- Coace cartofii in coaja la cuptor, la 180 de grade Celsius timp de 30 minute. Decojeste cartofii si paseaza-i. Adauga sare dupa gust.
- Incalzeste laptele, adauga 200 g unt si apoi adauga mixul rezultat peste cartofi.
- Amesteca pana cand obtii un piure fin.
-
Pentru realizarea sosului
- Soteaza cojile de portocala (in prealabil spalate in apa rece, apoi sterse) in 100 g unt; stinge cu coniac, adauga Knorr Professional Bulion lichid de vita si 600 ml apa calda; redu sosul, apoi strecoara si adauga felii de portocala fara pielita. Adauga putin zahar in timpul prepararii.