+

Pentru gatirea carnii de rata

  • Piept de rata 2.5 kg
  • Sare 30 g
  • Piper 15 g
  • Portocale 1 kg

Pentru preparea garniturii

  • Ceapa rosie 500 g
  • Varza rosie 1 kg
  • Zahar 80 g
  • Vin rosu 500 ml
  • Suc de coacaze 500 ml
  • Baton scortisoara 5 buc
  • Cartofi 2 kg
  • Lapte 300 ml
  • Unt 200 g

Pentru realizarea sosului

  1. Pentru gatirea carnii de rata

    • Marineaza pieptul de rata cu sare, piper si suc de portocale, timp de o ora si prajeste-l in tigaie cu pielea in jos.
    • Apoi finalizeaza-l in cuptor la 90 de grade Celsius timp de 8-9 minute.
  2. Pentru preparea garniturii

    • Soteaza ceapa rosie si varza rosie in tigaia in care ai prajit pieptul de rata. Stinge cu vin, adauga zahar, suc de coacaze, scortisoara si lasa la redus.
    • Coace cartofii in coaja la cuptor, la 180 de grade Celsius timp de 30 minute.
      Decojeste cartofii si paseaza-i. Adauga sare dupa gust.
    • Incalzeste laptele, adauga 200 g unt si apoi adauga mixul rezultat peste cartofi.
    • Amesteca pana cand obtii un piure fin.
  3. Pentru realizarea sosului

    • Soteaza cojile de portocala (in prealabil spalate in apa rece, apoi sterse) in 100 g unt; stinge cu coniac, adauga Knorr Professional Bulion lichid de vita si 600 ml apa calda; redu sosul, apoi strecoara si adauga felii de portocala fara pielita. Adauga putin zahar in timpul prepararii.

+