Ingrediente
Pentru aluatul pentru pizza
-
Faina din grau integral 330.0 g
-
Malai extra 90.0 g
-
Sare 8.0 g
-
Zahar 8.0 g
-
Drojdie 7.0 g
-
Apa 300.0 ml
-
Unt nesarat 45.0 g
-
Unt 60.0 g
-
Ulei de masline 25.0 ml
Pentru prepararea sosului
-
Knorr Sos Salsa 800.0 ml
-
Busuioc proaspat 35.0 g
Mod de preparare
-
Pentru aluatul pentru pizza
- Amesteca mai intai faina de grau integral cu malaiul, zaharul, sarea si drojdia.
- Adauga apoi apa, untul topit si framanta bine.
- Lasa aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
- Dupa ce isi dubleaza volumul, adauga uleiul de masline la aluat, framanta din nou, impatureste, apoi mai lasa la dospit timp de 1 ora.
-
Pentru prepararea sosului
- Amesteca sosul Knorr Salsa si busuiocul maruntit.
-
Pentru pizza
- Intinde aluatul in tava, avand grija ca marginile sa fie acoperite, iar grosimea sa fie de 3-4 ori mai mare decat a unui aluat obisnuit de pizza.
- Adauga mozzarella, carnatii si sosul salsa.
- La final pune parmezanul ras si baga la cuptor.
-
Pentru servire
- Dupa gatire, scoate din cuptor si lasa in tava sa se odihneasca pentru aproximativ 15 minute, apoi presara verdeata proaspata si portioneaza.