+

Pentru aluatul pentru pizza

  • Faina din grau integral 330 g
  • Malai extra 90 g
  • Sare 8 g
  • Zahar 8 g
  • Drojdie 7 g
  • Apa 300 ml
  • Unt nesarat 45 g
  • Unt 60 g
  • Ulei de masline 25 ml

Pentru prepararea sosului

  1. Pentru aluatul pentru pizza

    • Amesteca mai intai faina de grau integral cu malaiul, zaharul, sarea si drojdia.
    • Adauga apoi apa, untul topit si framanta bine.
    • Lasa aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
    • Dupa ce isi dubleaza volumul, adauga uleiul de masline la aluat, framanta din nou, impatureste, apoi mai lasa la dospit timp de 1 ora.
  2. Pentru prepararea sosului

    • Amesteca sosul Knorr Salsa si busuiocul maruntit.
  3. Pentru pizza

    • Intinde aluatul in tava, avand grija ca marginile sa fie acoperite, iar grosimea sa fie de 3-4 ori mai mare decat a unui aluat obisnuit de pizza.
    • Adauga mozzarella, carnatii si sosul salsa.
    • La final pune parmezanul ras si baga la cuptor.
  4. Pentru servire

    • Dupa gatire, scoate din cuptor si lasa in tava sa se odihneasca pentru aproximativ 15 minute, apoi presara verdeata proaspata si portioneaza.