Descopera o reteta clasica de a prepara carnea de porc, cu un detaliu inovator surpriza. Feniculul si sosul in stil salsa de rosii au aciditatea si aromele ideale pentru a contrabalansa textura si gustul bogat al carnii de porc. Acest fel principal poate face parte din orice meniu si este o varianta usoara si satioasa.

Ingrediente
Pentru prepararea feniculului
-
Supa clara de pui 5000.0 ml
-
Fenicul 2000.0 g
-
Sare 10.0 g
-
Piper alb 10.0 g
-
Knorr Professional Bulion de Pui 120.0 g
Pentru a realiza salsa
-
Rosii 180.0 g
-
Capere in saramura 10.0 g
-
Ceapa rosie 100.0 g
-
Patrunjel verde frunze 20.0 g
-
Ulei de masline 20.0 ml
-
Suc de lamaie 40.0 ml
Pentru prepararea cotletelor de porc
-
Cotlet de porc 450.0 g
-
Ulei de rapita 50.0 ml
-
Piper
-
Sare
Pentru montaj
-
Patrunjel 5.0 g
-
Lamaie 1.0 buc
Mod de preparare
-
Pentru prepararea feniculului
- Fierbe supa de pui. Atunci cand supa este clocotita, feliaza feniculul.
- Adauga feniculul in supa si lasa la foc mic pana cand devine fraged.
- Poti obtine supa de pui fierbind apa si amestecand jeleul de pui.
- Pune feniculul in blender, toarna smantana, asezoneaza si mixeaza pana obtii o pasta cremoasa.
- Acopera si pastreaza la cald pana la servire.
-
Pentru a realiza salsa
- Curata rosiile si taie-le cubulete.
- Curata ceapa si toac-o tot cubulete. Plaseaza legumele intr-un bol.
- Adauga caperele, patrunjelul tocat fin, sucul de lamaie si uleiul de masline.
- Amesteca bine si da deoparte pana la servire.
-
Pentru prepararea cotletelor de porc
- Unge carnea de porc cu ulei si asezoneaza.
- Plaseaza carnea intr-o tigaie incinsa si gateste 4-5 minute pe fiecare parte.
- Ia carnea de pe foc si las-o sa se odihneasca.
-
Pentru montaj
- Taie lamaia in felii groase. Pune feliile sub un grill fierbinte pana se caramelizeaza usor.
- Pentru a servi: toarna crema de fenicul intr-un bol de servire.
- Aseaza carnea de porc la mijloc.
- Cu ajutorul unei linguri, pune deasupra salsa de rosii. Orneaza cu lamaia glasata si patrunjelul tocat fin.