Pui cu ciuperci si sos supreme
Pentru un plus de savoare, adauga in mamaliga verdeata tocata fin si inlocuieste ciupercile cu alte sortimente (inclusiv ciuperci de padure).

Ingrediente
Pui cu ciuperci si sos supreme
−
+
€0.0
Pentru pui
Pulpe de pui
/kg
2.0 kg
0%
Morcovi
/g
100.0 g
0%
Radacina de telina
/g
100.0 g
0%
Radacina de patrunjel
/g
100.0 g
0%
Ceapa
/g
100.0 g
0%
Pentru sos supreme
Faina
/g
300.0 g
0%
Sare de mare
/g
30.0 g
0%
Piper boabe
/g
5.0 g
0%
Patrunjel verde frunze
/g
30.0 g
0%
Marar verde
/g
30.0 g
0%
Ciuperci
/g
500.0 g
0%
Grasime vegetala tartinabila
/g
300.0 g
0%
Smantana lichida 15% grasime
/ml
300.0 ml
0%
Pentru mamaliga
Malai extra
/g
600.0 g
0%
/
Pentru pui
-
Pulpe de pui 2.0 kg
-
Morcovi 100.0 g
-
Radacina de telina 100.0 g
-
Radacina de patrunjel 100.0 g
-
Ceapa 100.0 g
Pentru sos supreme
-
Faina 300.0 g
-
Sare de mare 30.0 g
-
Piper boabe 5.0 g
-
Patrunjel verde frunze 30.0 g
-
Marar verde 30.0 g
-
Ciuperci 500.0 g
-
Grasime vegetala tartinabila 300.0 g
-
Smantana lichida 15% grasime 300.0 ml
Pentru mamaliga
-
Malai extra 600.0 g
Mod de preparare
-
Pentru pui
- Curata pulpele de pui si pune-le la oparit.
- Ia-lede pe foc cand sunt aproape sa dea in fiert, spala-le sipune-le iarla fiert in apa rece.
- Adauga in vasul in care fierb pulpele de pui zarzavatul si Knorr Concentrat de pui.
- Cand pulpele si zarzavatul sunt fierte se scot separat, iar zeama se strecoara.
-
Pentru sos supreme
- Pune intr-un vas grasimea vegetala tartinabila, lasa la topit si adauga faina.
- Caleste faina, apoi adauga zeama de la pulpele de pui si amesteca bine pana obtii sosul.
- Adauga ciupercile, smantana si pulpele de pui, apoi lasa la fiert cateva minute.
- Asezoneaza cu sare, piper proaspat macinat si verdeata taiata fin.
-
Pentru mamaliga
- Intr-un vas cu apa si sare adauga grasime vegetala tartinabila si presara putin malai.
- Cand apa clocoteste, adauga treptat malaiul, amestecand continuu cu telul pana se ingroasa.
- Umezeste o tava, tapeteaza marginile cu folie alimentara, toarna mamaliga si lasa la racit.
- Inainte de servire portioneaza si gratineaza pe gratar.