Ingrediente
Pentru pui
-
Pulpe de pui 2.0 kg
-
Morcovi 100.0 g
-
Radacina de telina 100.0 g
-
Radacina de patrunjel 100.0 g
-
Ceapa 100.0 g
Pentru sos supreme
-
Faina 300.0 g
-
Sare de mare 30.0 g
-
Piper boabe 5.0 g
-
Patrunjel verde frunze 30.0 g
-
Marar verde 30.0 g
-
Ciuperci 500.0 g
-
Grasime vegetala tartinabila 300.0 g
-
Smantana lichida 15% grasime 300.0 ml
Pentru mamaliga
-
Malai extra 600.0 g
Mod de preparare
-
Pentru pui
- Curata pulpele de pui si pune-le la oparit.
- Ia-lede pe foc cand sunt aproape sa dea in fiert, spala-le sipune-le iarla fiert in apa rece.
- Adauga in vasul in care fierb pulpele de pui zarzavatul si Knorr Concentrat de pui.
- Cand pulpele si zarzavatul sunt fierte se scot separat, iar zeama se strecoara.
-
Pentru sos supreme
- Pune intr-un vas grasimea vegetala tartinabila, lasa la topit si adauga faina.
- Caleste faina, apoi adauga zeama de la pulpele de pui si amesteca bine pana obtii sosul.
- Adauga ciupercile, smantana si pulpele de pui, apoi lasa la fiert cateva minute.
- Asezoneaza cu sare, piper proaspat macinat si verdeata taiata fin.
-
Pentru mamaliga
- Intr-un vas cu apa si sare adauga grasime vegetala tartinabila si presara putin malai.
- Cand apa clocoteste, adauga treptat malaiul, amestecand continuu cu telul pana se ingroasa.
- Umezeste o tava, tapeteaza marginile cu folie alimentara, toarna mamaliga si lasa la racit.
- Inainte de servire portioneaza si gratineaza pe gratar.