Menu

Ingrediente

+

Jeleu de cafea

  • Cafea americana 3.0 l
  • Zahar 300.0 g
  • Elastic sosa 30.0 g
  • Link produs

Cremă Tiramisu Carte d’Or

  • Carte D’Or Tiramisu 490.0 n/a
  • Apa rece 500.0 ml
  • Smantana pentru frisca 1.5 l

Batoane pișcot

  • Blat de pandispan 1.0 buc
  • Cafea macinata 300.0 g

Tuille crocant

  • Carte d’Or Professional Bază Crocantă 200.0 g

Ciocolata pentru decor

  • Ciocolata neagra 55% 3.0 kg
  • Cacao neindulcita 300.0 g

Rețetă prezentată în cadrul Foodservice & Hospitality Expo 2025 de către Chef Tommaso Foglia

...

Mod de preparare

  1. Jeleu de cafea

    1. Preparare cafea:
      • Pregătiți 3 litri de cafea americană și mențineți-o la aproximativ 60°C.
    2. Dizolvare zahăr:
      • Adăugați 300 g zahăr și amestecați până se dizolvă complet.
    3. Incorporare Elastic Sosa:
      • Adăugați 30 g Elastic Sosa și amestecați energic pentru activare.
      • Fierbeți 1 minut, apoi turnați într-o tavă plată.
      • Lăsați să se gelifice la frigider (minim 2 ore).
      • Tăiați cuburi sau mixați pentru o textură fină.
  2. Cremă Tiramisu Carte d’Or

    • Folosiți 490 g de cremă Tiramisu Carte d’Or conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
    • Păstrați la rece până la montaj.
  3. Batoane pișcot

    1. Preparare bază:
      • Coaceți un blat de pandișpan clasic, răciți complet.
    2. Infuzare:
      • Tăiați bastoane și însiropați-le ușor cu cafea măcinată infuzată în apă fierbinte (pentru aromă intensă).
      • Lăsați să se stabilizeze 10 minute.
  4. Tuille crocant

    • Pregătiți cele 200 g de Carte d’Or Professional Bază Crocantă conform indicațiilor.
    • Tăiați în forme regulate sau folosiți șablonul pentru decor.
  5. Ciocolata pentru decor

    1. Topire:
      • Topiți 3 kg ciocolată neagră 55% la bain-marie sau temperați pentru luciu perfect.
    2. Decor:
      • Folosiți foi de acetat pentru a crea forme elegante (spirale, plăci subțiri).
      • Presărați cacao neîndulcită pentru efect mat.
    3. Formare ruladă:
      • Întindeți crema Tiramisu pe foaia de jeleu de cafea.
      • Adăugați bastoane de pișcoturi însiropate.
      • Rulați strâns folosind folie alimentară și răciți minim 2 ore.
    4. Porționare:
      • Tăiați felii egale și așezați pe farfurii.
    5. Decor final:
      • Adăugați quenelle de cremă Tiramisu (folosind matrița mini quenelle).
      • Completați cu tuille crocant, ciocolată decorativă și pudră de cacao.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu