Ingrediente
Pentru salata de cartofi
-
Cartofi 1.0 kg
-
fasole verde 750.0 g
-
Anghinare 10.0 buc
-
Nucsoara 5.0 g
-
Lamaie 1.0 buc
Pentru tarrator de alune
-
Patrunjel verde frunze 100.0 g
-
Alune 250.0 g
-
Tahini 45.0 g
-
Catei de usturoi 3.0 buc
-
Piper cayenne 5.0 g
-
Lamaie 1.0 buc
Pentru servire
-
Portocale 3.0 buc
-
Fulgi de sare Maldon
Mod de preparare
-
Pentru salata de cartofi
- Fierbe cartofii in coaja pana devin fragezi, scurge-i si lasa-i la racit.
- Fierbe fasolea vede, scurge si clateste cu apa rece.
- Curata anghinarele, taie-le pe jumatate si pune-le intr-o tigaie cu apa si zeama de la o lamaie. Adauga sare si lasa sa fiarba. Gateste anghinarele pentru 10-15 minute pana devin moi si scurge-le. Taie-le in sferturi.
- Incalzeste uleiul de masline si prajeste anghinarele pana devin crocante la exterior. Asezoneaza cu sare si nucsoara.
-
Pentru tarrator de alune
- Toaca fin patrunjelul si alunele si pastreaza-le pentru servit.
- Amestecarestul deingrediente intr-un blender pana cand obtii o pasta grosiera. Asezoneaza dupa gust.
-
Pentru servire
- Decojeste portocalele si taie-le in segmente.
- Taie cartofii in jumatate si amesteca impreuna cu fasole verde si maioneza. Asezoneaza dupa gust.
- Imparte salata in farfurii si adauga feliile de portocala si anghinare.
- Finiseaza cu tarator-ul de alune, presara patrunjelul si alunele ramase si putini fulgi de sare Maldon.