+

Pentru salata de cartofi

Pentru tarrator de alune

  • Patrunjel verde frunze 100 g
  • Alune 250 g
  • Tahini 45 g
  • Catei de usturoi 3 buc
  • Piper cayenne 5 g
  • Lamaie 1 buc

Pentru servire

  • Portocale 3 buc
  • Fulgi de sare Maldon
  1. Pentru salata de cartofi

    • Fierbe cartofii in coaja pana devin fragezi, scurge-i si lasa-i la racit.
    • Fierbe fasolea vede, scurge si clateste cu apa rece.
    • Curata anghinarele, taie-le pe jumatate si pune-le intr-o tigaie cu apa si zeama de la o lamaie. Adauga sare si lasa sa fiarba. Gateste anghinarele pentru 10-15 minute pana devin moi si scurge-le. Taie-le in sferturi.
    • Incalzeste uleiul de masline si prajeste anghinarele pana devin crocante la exterior. Asezoneaza cu sare si nucsoara.
  2. Pentru tarrator de alune

    • Toaca fin patrunjelul si alunele si pastreaza-le pentru servit.
    • Amestecarestul deingrediente intr-un blender pana cand obtii o pasta grosiera. Asezoneaza dupa gust.
  3. Pentru servire

    • Decojeste portocalele si taie-le in segmente.
    • Taie cartofii in jumatate si amesteca impreuna cu fasole verde si maioneza. Asezoneaza dupa gust.
    • Imparte salata in farfurii si adauga feliile de portocala si anghinare.
    • Finiseaza cu tarator-ul de alune, presara patrunjelul si alunele ramase si putini fulgi de sare Maldon.
+