+

Pentru foccacia

  • Faina 500.0 g
  • Apa 350.0 ml
  • Zahar 10.0 g
  • Sare 10.0 g
  • Ulei de masline 40.0 ml
  • Drojdie proaspata 20.0 g

Pentru topping foccacia

Pentru salata

  1. Pentru foccacia

    • Pregateste aluatul de focaccia: in vasul unui malaxor, adauga faina si sare, amesteca in putina apa calda drojidia si zaharul si toarna peste faina, adauga 350-400 ml apa si ulei de masline. Amesteca aluatul la viteza mica spre medie cu ajutorul carligului pana se omogenizeaza si devine elastic, dar ramane de consitenta moale.
    • Lasa la dospit intr-un vas uns cu ulei de masline aproximativ 1 ora, vasul acoperit cu folie de prospetime.
    • Intinde aluatul de focaccia intr-o tava adanca tapetata cu hartie de copt.
  2. Pentru topping foccacia

    • Aseaza deasupra aluatului aleatoriu, rosii uscate, Primerba ierburi de Provence, rozmarin proaspat tocat, ulei de masline si sare grunjoasa.
    • Introdu tava in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 de grade Celsius timp de 25-30 minute. Scoate tava din cuptor, lasa sa se raceasca si portioneaza.
  3. Pentru salata

    • Spala lintea in apa rece, apoi pune la fiert in supa de legume pregatita din 12 g Knorr Concentrat de Legume si 700 ml apa fierbinte, cand incepe sa fiarba adauga lintea.
    • Fierbe la foc mic timp de 10 minute, apoi scurge si las-o sa se raceasca.
    • Curata rodia si scoate semintele, spala castravetii si taie-i fasii, spala andivele frunza cu frunza si tine in apa rece cu Knorr Arome Intense Citrus Fresh, curata mango si taie cuburi, spala frunzele de spanac tanar.
    • Pregateste dresingul de avocado: intr-un blender profesional adauga avocado curatat si taiat cuburi, 60 ml ulei de masline, supa de legume racita (pregatita din 3 g Knorr Concentrat de legume si 100 ml apa), Hellmann’s Sos de ardei iute. Mixeaza la viteza medie spre mare pana obtii un sos lejer. Asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Toarna dressingul intr-un recipient pentru sos.
    • Pregateste salata intr-un bol: amesteca spanacul tanar cu linte, fasiile de castravete, cuburile de mango, semintele de rodie, asezoneaza cu 60 ml ulei de masline, Knorr Citrus Fresh, sare si piper negru macinat.
    • Monteaza pe o farfurie frunze de andiva, adauga peste salata, asezoneaza cu ulei de masline, dressing de avocado si muguri de pin. Serveste cu 2 felii de focaccia proaspata.